AKTUÁLNE Vláda sa s lekárskymi odborármi DOHODLA!
26 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Vláda a lekárski odborári na sobotňajšom rokovaní vyriešili otázku platov lekárov a dohodli sa. Informoval o tom premiér Eduard Heger (OĽANO).

Vyše 2100 lekárov siahlo začiatkom októbra po výpovediach pre nespokojnosť so situáciou v zdravotníctve. Neskôr tiež viacerí podali výpovede z decembrových služieb.

Lekárski odborári trvali na splnení ôsmich požiadaviek, problém pri dosiahnutí dohody bol najmä v otázke platov. Pokiaľ by k dohode nedošlo, hrozilo, že lekárom 30. novembra vyprší výpovedná lehota. V reakcii na to viaceré nemocnice prestali objednávať pacientov na plánované operácie od 1. decembra. Hrozilo tiež vyhlásenie núdzového stavu.

Matovič ZÚRI: Obrátil sa mi žalúdok! S týmto ĽUDSKÝM ODPADOM rokovať NEBUDEM!
Šéf OĽANO a minister financií Igor Matovič už viac nebude rokovať s Lekárskym odborovým združením (LOZ), dohodu necháva na premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO). Žalúdok sa mi definitívne prevrátil, uviedol na sociálnej sieti expremiér. Matovič sa... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik