Matovič ZÚRI: Obrátil sa mi žalúdok! S týmto ĽUDSKÝM ODPADOM rokovať NEBUDEM!
26 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Šéf OĽANO a minister financií Igor Matovič už viac nebude rokovať s Lekárskym odborovým združením (LOZ), dohodu necháva na premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO). Žalúdok sa mi definitívne prevrátil, uviedol na sociálnej sieti expremiér.

Matovič sa na sociálnej sieti vyznal zo spomienky na operáciu svojho otca spred viac, ako 20 rokov, kedy rodina musela dať lekárovi úplatok. Zrejme odvtedy má lekárov za vydieračov. Pred pár týždňami mal rokovanie so spomenutým lekárom. "Zastupoval lekársky stav, ja štát. Žalúdok sa mi obracal, ale nemohol som na sebe dať znať, že vidím pred sebou ľudský odpad. Odpad, ktorý sa pred Slovenskom tvári na elitu, a bohužiaľ, Slovensko ho za elitu považuje," píše expremiér.

Dnes má vraj problém rovnaký. Nedokáže viac sedieť a "rokovať" s ľuďmi, pre ktorých chorý človek v nemocnici je len nástroj na vydieranie pre vlastný prospech. "Rokoval som s odborármi cca 40 hodín, viac nebudem. Žalúdok sa mi definitívne prevrátil."

Lengvarský poslal riaditeľom nemocníc list. ČO CHCE?
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) poslal riaditeľom nemocníc list, v ktorom im odporúča zvážiť všetky potrebné kroky na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti od 1. decembra. Na zabezpečenie lôžok ich žiada o... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Vydieračom ustupovať nebude

Podľa lídra koalície odborári huckali, huckajú a budú huckať lekárov, budú im dávať návody, ako čo najviac paralyzovať chod nemocníc a áno, zrejme by kvôli nim nastal obrovský stres a riziko, že na branie rukojemníkov niekto doplatí. "Lebo to, že si vydieraním a braním rukojemníkov vydobijú stovky miliónov len pre seba na úkor všetkých ostatných, prinesie mnoho iných zbytočných obetí. Lekári v nemocniciach síce budú mať výrazne vyššie platy ako v Česku, ale o to menej zostane na nové lieky, na nové prístroje, na mzdy iných ľudí v zdravotníctve," hovorí Matovič.

Z jeho statusu tiež vyplýva už tradičné, že Fico a Pellegrini sú zlodeji plne zodpovední za situáciu, ktorú v zdravotníctve máme; že lekári sa boja postaviť sa proti svojim odborom a slovenskej štátnosti prorokuje skorý koniec. Peter Visolajský, predák LOZ však upozorňuje, že výpovede nie sú len o platoch.

Visolajský, Matovič, zdroj: FB/Eduard Chmelár

Rozhodnutie nechávam na premiéra

"A budem chápať, keď im v niečom ustúpi, aj keď ich požiadavky už dávno presiahli hranicu boja za spravodlivú mzdu," uviedol Matovič. A dodal: "Boh ochraňuj Slovensko pred tým, keď sa po vzore odborárov z LOZ rozhodnú brať ľudí za rukojemníkov technici z jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach či Mochovciach. A prečo by o 10% vyššie ako české platy nemohli nástojčivo a vydieračsky žiadať všetci? Zdravotné sestry, sanitári, laboranti, fyziterapeuti, učitelia, vedci, úradníci, policajti, pekári, kuchárky, robotníci, predavačky ... a prečo nie aj upratovačky či smetiari?" Pýta sa nazúrený politik.

COVIDOVÝ TRESTNÝ TRIBUNÁL! PETÍCIA na zahájenie trestného stíhania politikov za COVIDOVÉ ZLOČINY! (VIDEO)
PETÍCIA Generálnemu prokurátorovi SR na zahájenie trestného stíhania politikov a štátnych úradníkov za covidové zločiny. ZLOČINY páchané na deťoch, na starých, na všetkých občanoch Slovenskej republiky, aj tých, ktorí si to neuvedomovali… Dňa... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Matovič priznáva, že vie, že sa opäť spustia hromy, blesky a manipulácie proti matovičovi. "Nevadí. Rád hovorím pravdu bez príkras a nedokázal by som žiť v pretvárke, že s odborármi vedieme rokovania. Nie, je to len amorálne bohapusté vydieranie a branie si bezbranných chorých ľudí za rukojemníkov."

"Takto si na Slovensku žijeme. Nebojovali sme o našu štátnosť. Ľahko sme získali, ľahko stratíme. Čoskoro," uzavrel minister.

Visolajský s vydieraním nesúhlasí

Peter Visolajský, predseda LOZ je jedným z lekárov, ktorí broja proti úplatkom v zdravotníctve. Pripomína  však, že výpovede lekárov nie sú len o platoch, na ktoré to minister financií zúžil. Visolajský vidí problém aj v niečom inom.

"Slovensko má na to aby za CT a MR vyšetrenia platilo viac ako Česká republika (10 a 16miliónov eur) , Slovensko stále platí viac za PCR test ako Česká republika, ak by Slovensko platilo za špeciálny zdravotný materiál toľko, čo Česká republika ušetríme 11 miliónov eur," vysvetlil nedávno len jeden z problémov výpovedí kolegov na sociálnej sieti.

Vláda a lekárski odborári pokračujú v sobotu v rokovaniach na Úrade vlády SR. Obe strany deklarujú ochotu dohodnúť sa, nevyriešenou ostáva platová otázka. Minister financií na rokovaní nie je prítomný.

PRESTRELKA u Jančkárovej: Šipoš - lekári sú vydierači! Šutaj Eštok - za všetkým je chorý človek Matovič!
Poslanec parlamentu Matúš Šutaj Eštok (nezaradený) v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy poznamenal, že od kolapsu v zdravotníctve nás delí pár dní. Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš to nevidí až tak čierne. Verí, že k dohode medzi... Čítať ďalej
26 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik