ŠOK pre USA a celý svet! TAJNÉ DOHODY v rusko-ukrajinskom konflikte?
25 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Vzájomná obranná Rusko-čínska zmluva je na svete! Preto USA pred pár dňami tajne dohodli s Ruskom rozdelenie Ukrajiny! Vo svojom komentári to tvrdí český historik a autor Michael Svatoš.

Súhlas Washingtonu s rozdelením Ukrajiny je dôsledkom existencie tajného dodatku zmluvy „O priateľstve bez obmedzenia“, ktorú 4. februára tohto roku v Pekingu podpísali Putin a Xi Jinping. Tajný dodatok zmluvy zaväzuje Čínu aj Rusko k automatickej vzájomnej obrane v prípade, že by proti jednej z oboch mocností bola vykonaná invázia. Výklad tajného dodatku rusko-čínskej zmluvy je rovnaký ako výklad článku 5 zmluvy o NATO. Akýkoľvek útok proti jednému členovi aliancie, znamená útok proti celej alianci.

Washington jednoducho neinformoval

USA boli o existencii tajného dodatku informované Čínou aj Ruskom okamžite po jeho uzavretí, ale Washington svojich spojencov v NATO oficiálne ďalej nijako neinformoval. Dôvodom tohto tajenia boli zrejme obavy USA, že Nemecko a ďalšie európske krajiny, ktoré sa od prvých dní zdráhali masívne podporovať Kyjev tak, ako poslušné Česko a Slovensko, by informáciu o existencii tajného dodatku rusko-čínskej zmluvy využili na úplné odmietnutie vojnu Kyjeva proti Rusku podporovať. 

Informácie o tajnom dodatku sa tiež podľa USA zrejme nemali dostať do rúk protivojnovej vlasteneckej opozícii v krajinách Európy, pretože tá by ju využila vo svojom boji proti bruselským elitám.

Prvou hlavnou reakciou USA na tento dodatok bol zákaz Poľsku, aby Ukrajine dodalo 33 modernizovaných lietadiel MiG-29. USA sa obávali, že s týmito lietadlami by mohol Kyjev úspešne napadnúť ruské územie, a tak aktivovať článok o vzájomnej obrane s Čínou. 

Lietadlá Mig-29, Poľsko, hoci to Ukrajine verejne sľúbilo, nikdy nedodalo. Podobne po celý čas konfliktu Washington dôsledne dbal, aby sa Kyjevu nikdy nedostali do rúk žiadne skutočne účinné moderné zbrane s dosahom väčším ako 100 km.

ŠOKUJÚCE! Europoslancom NEJDE o mier, chcú predlžovať vojnu na UKRAJINE
Aktuálne rozhodnutia bruselských úradníkov skutočne neprispievajú k mieru na Ukrajine. Príkladom je schválená rezolúcia Európskeho parlamentu o zaradení Ruska medzi štáty, ktoré sponzorujú terorizmus. Spomínané vyhlásenie nemá vôbec žiadnu právnu... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Záujmy USA na prvom mieste

Tieto prvé obmedzenia západnej pomoci Ukrajine zo strany USA boli diktované obavou Washingtonu, že by Kyjev mohol útokom na Ruské územie vyprovokovať jadrovú odvetu Ruska. Washington mal od začiatku ukrajinského konfliktu iba záujem na konvenčnej porážke ruských inváznych síl, na vyčerpaní Ruska, a hlavne na prevzatí ruského zásobovania Európy zemným plynom a ropou. 

V týchto plánoch mali Ukrajinci zohrať úlohu obetovaných pešiakov a Európania úlohu rozbitého prasiatka, ktoré celú vojnu zaplatia. Hneď ako USA dosiahli svoj cieľ ovládnuť európsky trh s energiami, a Kyjevu sa podarilo ruský postup zastaviť, začali USA v kuloárnych tajných rozhovoroch vysielať stále silnejšie signály do Moskvy aj Pekingu, že sú už pripravené Kyjev obetovať.

Jedna veľká politická fraška

Celé tohtoročné leto tak prebiehala jedna veľká mediálna ťahanica, v ktorej Ukrajinci oslobodzovali svoje stratené územia pri slávnych ofenzívach. A Putinovi nezostalo, než sa sťahovať, a by sa aspoň pomstil za porážky svojich bohatierov na bojiskách, tak začal raketovými útokmi proti ukrajinským elektrárňam trápiť civilistov zimou a tmou. 

Neinformované západné médiá aj politici sadli na vopred pripravený lep a hlásali, čo bolo treba. Nikomu pritom nenapadlo, že Šojgu aj Surovkin zohrali 9. novembra, keď oznámili v priamom prenose, že sa Rusi stiahnu z Chersonu, aby ochránili ruské životy, vopred pripravené predstavenie, úplne rovnako vopred pripravené, ako ho následne zohrala Ukrajinská armáda, ktorá Rusov neprenasledovala, a nechala ich, aby sa bez strát preplavili na východný breh Dnepra. 

Celá fraška ruského sťahovania skončila 12. novembra večer, a 14. novembra si tak mohli na ostrove Bali potriasť Biden a Si Ťin-pching ruky, a dohovoriť, ako bude vyzerať koniec celého predstavenia. A podľa neho Rusko získa Krym a nejakú časť východnej Ukrajiny, a zvyšok Ukrajiny získa na oplátku nejakú záruku od NATO, že zostane samostatným štátom.

Český expremiér Paroubek: Kedy sa milióny Ukrajincov začnú SŤAHOVAŤ smerom NA ZÁPAD?
Bývalý premiér Českej republiky Jiří Paroubek sa vo svojom komentári pýta, kedy a ktorým smerom sa pohnú milióny Ukrajincov, keď bude Rusko pokračovať vo svojej stratégii ničenia energetických zariadení na Ukrajine. Odpoveď je jasná, čoskoro a na... Čítať ďalej
23 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Opäť bipolárna studená vojna?

Akonáhle táto dohoda nadobudne platnosť a bude podpísaná, tajný protokol rusko-čínskej zmluvy o vzájomných zárukách proti cudzím inváziám zmení svoju platnosť. Súčasné znenie chráni iba legitímne územie Ruska a Číny pred inváziou. Čina teda nie je viazaná prísť Rusku na pomoc, kým sa bojuje iba na obsadenom území Ukrajiny, alebo o Krym. 

Podpísaním mieru medzi Ukrajinou a Ruskom s požehnaním USA túto situáciu zmení. Rusko získa od Číny rovnaké záruky ako získa zvyšok Ukrajiny od Washingtonu. Svet sa opäť rozdelí do dvoch blokov, a to je všetko. Pardon, Európa ešte získa svoju draho vybojovanú odmenu – drahé energie!

Traja skutočne vplyvní politici, a to nie je náhoda, nedávno samostatne vyzvali Kyjev na to, aby namiesto vojny začal diplomatické rokovania s Ruskom –  šéf zboru náčelníkov štábu US-Army generál Milley, Macron, a taliansky minister zahraničia Tajani, a ten je veľmi dobre prepojený sa CIA.

Zalenskyj napriak týmto informáciám včera oznámil ďalšiu veľkú ofenzívu! A tiež oznámil, že kým nedeokupuje Krym, tak mier neuzavrie. Tak uvidíme.

AUTOR: Michael Svatoš, zdroj: cz24

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

V USA OTVORENE: Spolupracujme s Afrikou, samozrejme pod zámienkou boja proti terorizmu, lebo príde Rusko a Čína
Na americkom portáli National Interest sa objavil zaujímavý názor. Jeho autorka, Natasha Louis je expert v globálnych záležitostiach so zameraním na nadnárodnú bezpečnosť z New York University. Je špecialistkou na africkú bezpečnosť vrátane... Čítať ďalej
20 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik