Prázdne obchody v Kyjeve, odchod ľudí z mesta...
25 | 11 | 2022 I Milan Laca
Ukrajinské médiá informovali o prázdnych regáloch v obchodoch s potravinami v Kyjeve.

Obyvatelia ukrajinského hlavného mesta skupujú potraviny, regály s chlebom sú prázdne, informovala ukrajinská internetová stránka Strana.ua vo svojom Telegrame. „Miestna verejnosť zverejňuje videá s prázdnymi policami a radmi v obchodoch v Kyjeve,“ píšu v článku. Pri pokladniach boli dlhé rady. Zverejnili aj  niekoľko videí.  V jednom z nich zákazníci vykúpili všetky pekárenské výrobky z regálov supermarketov, pričom nezostal ani jeden bochník.

Prekvapivé výsledky prieskumu! POMOC UKRAJINE? POLIACI MAJÚ JASNO
Väčšina Poliakov chce, aby si utečenci z Ukrajiny žijúci momentálne v Poľsku sami hradili aspoň časť životných nákladov. Vyplýva to z nového prieskumu poľského inštitútu pre výskum trhu a spoločnosti IBRiS pre denník Rzeczpospolita. Poľská vláda... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR
Lepší sa to, ale.. 
Podľa primátora Kyjeva Vitalija Klička, je v tretine mestských domov obnovené kúrenie. Energetici plánujú zapnúť elektrinu postupne pre všetkých spotrebiteľov na tri hodiny. Kličko ďalej vyhlásil, že niektorých občanov môžnu vyviesť z Kyjeva na predmestie. "Detské domovy, domovy pre seniorov, to nevylučujeme. Jedným slovom sa to nedá nazvať evakuáciou a zvažujeme aj takúto možnosť," povedal Kličko.
Zlý scenár
Kličko tiež vyzval občanov, aby sa pripravili na „zlý scenár“ a urobili si zásoby technickej a pitnej vody, jedla a teplého oblečenia.
„Ak má niekto z vás bývanie na predmestí Kyjeva, ak má známych alebo priateľov, ak máte dom so sporákom, kde je teplo, so samostatným prívodom vody, tak by bolo dobré počítať s tým, že tam dočasne zostanete. " dodal.
 
Znova sa v NRSR KYDÁ HNOJ! Výsledky vyšetrovania ROZBÚRILI HLADINU
Krajská prokuratúra v Prešov oficiálne ukončila vyšetrovanie a vylúčila cudzie zavinenie v súvislosti so smrťou bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. A vyústilo to, samozrejme, do zaujatia dvoch diametrálne odlišných postojov našich... Čítať ďalej
25 | 11 | 2022 | Diana Zaťková
Niet vody
Mestská vojenská správa Kyjeva už predtým informovala, že dodávka elektriny bola prerušená v 70 % bytového fondu v Kyjeve a stále pokračujú práce na obnovení dodávok tepla. Ministerstvo energetiky informovalo, že v dôsledku ruských útokov boli všetky jadrové elektrárne a väčšina tepelných elektrární a vodných elektrární dočasne bez prúdu a drvivá väčšina spotrebiteľov elektriny zostala bez nej.
Prečo útočia 
Útoky ruských ozbrojených síl na ukrajinskú infraštruktúru  sa začali 10. októbra , dva dni po útoku na Krymský most. Za ním, podľa ruských úradov, stoja ukrajinské tajné služby. Útoky sa uskutočňujú na energetiku, obranný priemysel, vojenské veliteľské a komunikačné zariadenia. Odvtedy v ukrajinských regiónoch každý deň vyhlasujú letecké poplachy, niekedy aj v celej krajine.  
 
Tí majú statosti! Boris Johnson sa stal čestným občanom Kyjeva
Bývalému britskému premiérovi Borisovi Johnsonovi udelili titul čestný občan ukrajinského hlavného mesta Kyjev. Vo štvrtok o tom informoval portál britskej televízie Sky News. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko pri oznamovaní tejto správy povedal, že... Čítať ďalej
24 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr
 
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik