Západ upadá a degeneruje, Čína s Ruskom rastie! (VIDEO)
24 | 11 | 2022 I Tibor Malý

Konflikt na Ukrajine prevrátila Európu doslova hore nohami. A nielen Európu, ale prakticky celý svet, ktorý sa dostal do obrovských problémov nielen s potravinami, ale aj cenami energií, ropy a iných komodít. Najhoršie na tom je, že europoslanci v Bruseli sa nepozerajú na seba, ale za všetko okrem Ruska vinia aj Čínu. Koľko vojen začala Čína? Lebo USA vedie vojny neuveriteľných 231 rokov!

Bruselskí politici si za všetko to zlé, čo sa deje v súčasnosti nielen na Slovensku, ale prakticky v celej EÚ, našli ako hlavného vinníka Rusko. A aby v tom nebol Kremeľ osamotený, tak k nemu pridali aj Čínu, ktorá s ním, na rozdiel od nás, veselo obchoduje. Spojenie týchto dvoch ekonomických veľmocí spôsobuje, že sankcie, ktorými chcela EÚ spolu s USA zničiť Rusko, sa nielenže míňajú účinkom, ale obracajú sa proti nám. Tak zle ako je u nás v súčasnosti sme sa za éry samostatnosti ešte nemali, ba nemali sme sa tak ani dlhé roky pre Nežnou revolúciou, ktorá nás mala nasmerovať ku krajším zajtrajškom.

Ak chce Európa prosperovať, musí spolupracovať s Východom

Milan Uhrík si pri kritike súčasnej vládnej garnitúry nielen na Slovensku, ale aj EÚ nezvykne dávať pred ústa servítku, a neurobil tak ani teraz. „Západ upadá a degeneruje, Čína s Ruskom rastie. Je čas začať vnímať realitu!“ skonštatoval hneď v úvode statusu Uhrík, podľa ktorého Európe uteká vlak a z Bruselu počuť namiesto riešení len čoraz militantnejšie reči o tom, ako je celý svet už zlý. Rusko je zlé, Čína je zlá, teraz už aj Katar je zlý... „Vážení, namiesto vítania imigrantov, pripínania dúhových vlajočiek na futbalové dresy a odrezávania orgánov deťom v rámci „zmeny pohlaví“ sa treba prebrať do reálneho sveta! Západ degeneruje a geopolitické a ekonomické ťažisko sveta sa presúva do euro-ázijského regiónu. Progresívci tam vidia nepriateľov. My tam vidíme partnerov pre budúcu prosperitu,“ uzavrel šéf hnutia Republika svoj krátky status.

Už nikdy TOTALITU! Hnedú, červenú ani DÚHOVÚ
Pri príležitosti 17. novembra sme si uctili pamiatku obetí boľševickej totality. Desiatky ľudí, ktorí boli popravení, obesení a zastrelení za svoj názor či túžbu po slobode, pripomína europoslanec Milan Uhrík. "Žiaľ, mnohí z nich by boli zrejme... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Nemenej kritický však bol Milan Uhrík aj v europarlamente, kde sa do svojich poslaneckých kolegov pustil naozaj zhurta. „Kolegovia, Európe uteká vlak. Západ sa utápa v recesii, zatiaľ čo krajiny združenia BRICS naberajú na sile a pripravujú postupnú expanziu. Poviem úprimne, nesúhlasím s tým, aby bola Čína označovaná za hrozbu pre Európu. Áno, za konkurenta to áno, ale za hrozbu?“ povedal na úvod Uhrík, aby vzápätí pritvrdil: „Prosím vás, koľko vojen začala Čína? Alebo koľko štátov napadla Čína? Tak len pre porovnanie, Spojené štáty americké za 246 rokov svojej existencie boli s niekým vo vojne počas 231 rokov. To znamená 94% času. A tí sú označovaní za mierotvorcov, a Čína je označovaná niektorými za hrozbu.“

Uhrík ďalej priznáva, že sa mu nepáči táto politika, keď všetkých mimo západnej „bubliny“ označujú za nedemokratické štáty, za totality, alebo dokonca za hrozby, či za nepriateľov. „Ak chce Európa prosperovať, musí spolupracovať s Východom,“ zakončil Milan Uhrík svoj prejav pre europoslancami.