Šál Viktora Orbána vybil poistky aj u Ukrajincov! Viktor Orbán posiela kritikom srdečný odkaz
22 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Očakávame oficiálne ospravedlnenie z maďarskej strany," hovorí hovorca ukrajinského ministerstva zahraničia Oleg Nikolenko. Do biela sú vytočení aj Andrej Stančík a Michal Šimečka! Ale reagoval aj nemecký liberálny politik Daniel Freund. Viktor Orbán mal podľa nich okolo krku urážlivý šál! Viktor Orbán na vzniknutú situáciu reagoval na sociálnej sieti. Kritikom poslal srdečný odkaz!

 

Viktor Orbán uverejnil na svojom Facebooku a Instagrame video, ako sa teší z víťazstva Maďarska vo futbale. Okolo krku mal šál na ktorom bola mapka Veľkého Uhorska vo farbách maďarskej vlajky. 

VIDEO:

Po víťaznom zápase maďarskej reprezentácie sa maďarský premiér stretol s hráčom Balázsom Dzudzsákom, ktorý sa lúčil s mužstvom. Viktor Orbán mal na nahrávke okolo krku fanúšikovský šál, na koncoch ktorého vidno dve mapy Veľkého Uhorska.

Nemecký liberálny zelený politik Daniel Freund si to hneď všimol a vyjadril svoj názor na svojej stránke na Twitteri

Freund napísal: „Predseda vlády Maďarska – v šatke s mapou Veľkého Uhorska. Aké upokojujúce je to pre susedov Maďarska“.

"Šírenie revizionistických myšlienok v Maďarsku neprispieva k rozvoju ukrajinsko-maďarských vzťahov,“ napísal Oleg Nikolenko, hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí, na na sociálnej sieti.

"Pozveme maďarského veľvyslanca na ministerstvo zahraničných vecí, aby sme ho informovali o neprípustnosti konania Viktora Orbána," uviedol Nikolenko a dodal, že Ukrajina očakáva oficiálne ospravedlnenie z maďarskej strany a odmietnutie zásahov ovplyvňujúcich územnú celistvosť Ukrajiny.

Orbánov šál do biela vytočil aj Andreja Stančíka (OĽaNO), štátneho tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky a europoslanca Michala Šimečku.

"Slovenská republika je samostatný a zvrchovaný štát, nie súčasť Maďarska. V lepšom prípade ide o nedbalosť, no v horšom o provokáciu a útok na našu suverenitu a územnú celistvosť. Naši maďarskí partneri dobre vedia, ako citlivo sú takéto myšlienky a snahy vnímané na Slovensku," uviedol Stančík na sociálnej sieti. 

Stančík si nevie predstaviť, ako sa takýto revizionistický, necitlivý a pre Slovensko urážlivý šál dostal na krk maďarského premiéra. Vysvetľuje, že vie, ako citlivo sleduje protokol premiéra Hegera všetky symboly okolo neho a pochybuje, že protokol maďarského premiéra je neskúsený, či neprofesionálny.

"Takýto šál by totiž nemal nosiť ani radový štátny zamestnanec Maďarska, určite nie premiér," zdôraznil Stančík na sociálnej sieti.

Podľa Michala Šimečku sa Orbán zahráva s nebezpečným ohňom nacionalizmu a revizionizmu, s čím podľa neho máme v Európe tie najhoršie skúsenosti.

DO BIELA sú VYTOČENÍ Andrej Stančík a Michal Šimečka! Viktor Orbán mal na krku urážlivý šál!
"Slovensko nepatrí Maďarsku," deklaruje na sociálnej sieti Andrej Stančík (OĽaNO), štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Orbánovi vyčíta šál, ktorý mal okolo krku. Stančíka pobúril motív na... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Kritikom poslal Viktor Orbán krátky, ale srdečný odkaz!

"Futbal nie je politika .Neviďme v ňom niečo čo tam nie je. Maďarská reprezentácia je mužstvom všetkých Maďarov, žijúcich nielen v Maďarsku, ale hocikde na svete" - reagoval maďarský premiér.

Robert Fico: Pani Čaputová je pre Slovákov tak zbytočná, ako ešte žiaden prezident
"Kto je proti referendu, ja za Matoviča," tvrdí predseda opozičnej strany SMER - SD, Robert Fico. Prezidentka Zuzana Čaputová je podľa Roberta Fica tak zbytočná, ako ešte žiaden prezident v našej histórii. Referendum o možnosti skrátiť volebné... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik