Prešov: V rámci šetrenia bude mesto v noci vypínať vianočnú výzdobu
22 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Mesto Prešov bude v rámci úsporných opatrení v súvislosti s energetickou krízou v noci na šesť hodín vypínať vianočnú výzdobu. Bude rozmiestnená tak ako po minulé roky. Prvý raz ju rozsvietia v piatok 25. novembra.

"V ostatných častiach mesta rozsvietime vianočné osvetlenie vrátane vianočných stromčekov 6. decembra. Na Mikuláša bude rozsvietený aj hlavný vianočný stromček na námestí pri konkatedrále a svetelné inštalácie v južnom parku," uviedol pre TASR hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Robert Fico: Pani Čaputová je pre Slovákov tak zbytočná, ako ešte žiaden prezident
"Kto je proti referendu, ja za Matoviča," tvrdí predseda opozičnej strany SMER - SD, Robert Fico. Prezidentka Zuzana Čaputová je podľa Roberta Fica tak zbytočná, ako ešte žiaden prezident v našej histórii. Referendum o možnosti skrátiť volebné... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Vianočná výzdoba v centre mesta sa bude zapínať každý deň, vždy súbežne s verejným osvetlením. "V rámci šetriacich opatrení budeme výzdobu v nočných hodinách vypínať, vždy na šesť hodín, každú noc," vysvetlil Tomek.

Prešovské vianočné trhy 2022 sa začnú v piatok a potrvajú do 22. decembra. Niekoľko gastrostánkov bude otvorených aj v termíne od 26. decembra do 6. januára 2023. Okrem predajných stánkov s tovarom a občerstvením mesto pripravuje aj dva charitatívne stánky.

"V posledný deň kalendárneho roka pripravujeme bohatý silvestrovský program s novoročnými príhovormi a ohňostrojom," dodal Tomek.

Rusko zaradia k teroristom!
Parlamentné zhromaždenie NATO odporúča vyhlásiť Rusko za teroristický režim. Parlamentné zhromaždenie Severoatlantickej aliancie zverejnilo dokument, ktorý odporúča členským krajinám, aby uznali, že Rusko je v súčasnosti „teroristický režim“.... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik