Milan Uhrík: TOTO VÁM V MÉDIÁCH NEPUSTIA! (Video)
22 | 11 | 2022 I Emanuel Orban

Európsky parlament má už 70 rokov. Existencia tohto ústredného orgánu Európskej únie je skôr na škodu, ako na úžitok. Nekalé plody presadzované agendou Európskej parlamentu v podobe absolútnej straníckosti, ignorancie národných záujmov členských štátov EÚ registruje každý triezvo zmýšľajúci jedinec. „Parlament sa stal politickým nástrojom (progresívnej) ľavice, aby nastolil a vnútil (progresívny) monopol s obrovskou netoleranciou k odlišným názorom bez ohľadu na to, koľkokrát zopakujete slovo diverzita...,“ rozhorčuje sa aj poľský europoslanec Ryszard Antoni Legutko.  

Legutko povedal na rovinu pravdu

Tomuto sa hovorí odvaha. Odvážny prejav o tom, ako Európsky parlament spôsobil Európe veľa škôd, rozoštvával európsky ľud, nehájil záujmy bežných ľudí  mal poľský europoslanec Legutko.  Spomínané deštrukčné účinky sa vzťahujú aj k Európskej komisii, tvrdí Legutko. Arogancia tejto moci nepozná hraníc. 

Celý problém Európskeho parlamentu podľa Legutka spočíva v nerešpektovaní odlišných názorov iných: 

„Parlament sa stal politickým nástrojom (progresívnej) ľavice, aby nastolil a vnútil (progresívny) monopol s obrovskou netoleranciou k odlišným názorom bez ohľadu na to, koľkokrát zopakujete slovo diverzita. Diverzita sa v Európskej únii stala druhom, ktorý vyhynul; hlavne v tomto zhromaždení. Tento parlament je parlamentom len akože, lebo zamieta základný princíp parlamentarizmu, teda zodpovednosť."

Poslanec sa za výkon svojho mandátu zodpovedá voličom. Avšak na pôde tohto parlamentu nemôžeme hovoriť o zodpovednosti, pretože slovo demokracia nepozná. Europoslanca vytáčajú otrepané frázy progresívcov o nedodržiavaní zásad právneho štátu v Maďarsku. Tieto veci už každého unavujú.  

„Teda ak to mám zhrnúť, tento parlament vlastne zastupuje ľud, ktorý neexistuje. Pracuje pre projekt, ktorý ignoruje realitu a právo, nemá zodpovednosť. Otáča sa chrbtom k miliónom ľudí a háji záujmy len jednej politickej orientácie. A toto je len špička ľadovca!“ Toto sú záverečné slová poľského europoslanca. 

Ľavica riadiaca EÚ nenávidí konzervatívcov, či sú to Poliaci, Taliani či Maďari
Európska únia považuje poľskú vládu za politického protivníka, hovorí konzervatívny poľský europoslanec Ryszard Legutko. V súvislosti s fondom obnovy, ktorý chce EÚ zamraziť sa vyjadril pesimisticky. Poľský europoslanec sa o Európskej únii... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Alica Kočišová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik