Ľavica riadiaca EÚ nenávidí konzervatívcov, či sú to Poliaci, Taliani či Maďari
18 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Európska únia považuje poľskú vládu za politického protivníka, hovorí konzervatívny poľský europoslanec Ryszard Legutko. V súvislosti s fondom obnovy, ktorý chce EÚ zamraziť sa vyjadril pesimisticky.

Poľský europoslanec sa o Európskej únii vyjadril nelichotivo. Jeho vyjadrenie priniesol portál mandiner.hu. Legutko tvrdí, že ľavica, ktorá v Európskej únii vládne, nenávidí pravicu a všetky konzervatívne strany, či už ide o Poliakov, Talianov alebo Maďarov. Myslí si tiež, že EÚ považuje poľskú vládu za svojho politického protivníka. V súvislosti s fondom obnovy, pri ktorom Varšave hrozí, že budú prostriedky z neho zadržané a Poľsko sa nedostane k financiám sa vyjadril: "V tomto smere som dosť pesimistický. Pri bližšom pohľade na európske inštitúcie a európskych politikov som pesimista." 

Legutko povedal, že urobí všetko pre to, aby posilnil konzervatívne krídlo európskej politiky, pretože ak sa tak nestane, "ľavicový despotizmus, ktorý v súčasnosti dominuje v Európe, sa bude naďalej posilňovať".

Ukrajina: Séria útokov zasiahla energetickú infraštruktúru v niekoľkých mestách (VIDEO)
Ukrajina v utorok hlásila útoky na energetickú infraštruktúru v niekoľkých mestách vrátane metropoly Kyjev. Uviedol to zástupca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko. "Na ľavom brehu Kyjeva došlo k trom útokom na zariadenie... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik