Amerika už hovorí o novom Norimberskom procese!
22 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Amerika hovorí o „novom Norimberskom procese“ ohľadom ruských vojnových zločinov. Zároveň neprezradili, ako chcú stíhať Vladimira Putina.

Rusi systematicky páchali vraždy, mučenie a únosy, čo vyvoláva otázku, že poprední ruskí politici sú vojnoví zločinci,cituje Guardian veľvyslankyňu amerického ministerstva zahraničia pre globálnu trestnú justíciu Beth Van Schaackovú. Rusi sa podľa nej dopustili vojnových zločinov vo všetkých okupovaných regiónoch.

Na základe dôkazov nájdených v oslobodených oblastiach možno podľa nej skonštatovať, že Rusi podnikali „zámerné, nerozlišujúce a neprimerané“ útoky proti ukrajinskému civilnému obyvateľstvu, týrali civilistov a vojnových zajatcov a unášali veľké množstvo Ukrajincov, vrátane detí a brali ich do Ruska proti ich vôli. Okrem toho podľa veľvyslankyne sa našli aj dôkazy o popravách a sexuálnom zneužívaní.

"Keď vidíme takéto veci, je veľmi ťažké si predstaviť, ako by sa môžu takéto zločiny páchať bez toho, aby sa zodpovednosť nedostala až na úroveň velenia," povedala Van Shaack.

"Čelíme novému norimberskému procesu," dodala veľvyslankyňa s odkazom na procesy týkajúce sa nacistických vojnových zločinov po druhej svetovej vojne.

Na brífingu pre novinárov uviedla, že počas deväťmesačného ruského útoku na Ukrajinu sa rozbehlo množstvo vyšetrovaní vrátane Medzinárodného trestného súdu v Haagu.

Veľvyslankyňa na tlačovej konferencii odmietla konkrétne povedať, či môže byť ruský prezident Vladimir Putin obvinený z vojnových zločinov na Ukrajine.

Jaroslav Naď neprezradí ani TO, čo nie je utajené! Matúš Šutaj Eštok tvrdí, že minister Naď má zlatú baňu
Jaroslav Naď, ako člen hnutia OĽaNO, ktoré sa hrdí a pýši tým, že je najviac protikorupčnou stranou bude mať čo vysvetľovať. Zdá sa! Počas funkčného obdobia ministra Naďa, ktoré ešte trvá bolo na Ministerstve obrany (MO) SR uzatvorených už 50... Čítať ďalej
22 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik