Ľuboš Blaha moderátorovi Ilievovi: Intelektuálny nedorobok
21 | 11 | 2022 I Eka Balašková

Ľuboš Blaha (Smer-SD) si tentoraz vzal "na mušku" tých, čo nemajú doktorát z filozofie, ani histórie, dokonca ani pamäť na to, aby mohli objektívne hodnotiť obdobie pred rokom 1989. Konkrétne sa "nestačil čudovať" moderátorovi hlavnej politickej diskusnej relácie TA3, V politike Rastislavovi Ilievovi,

Moderátor Rastislav Iliev, v televízii Ta3, bez možnosti pripustiť oponentúru vyhlásil, že komunizmus bol číre zlo. Blaha mu na sociálnej sieti Telegram "dál školenie" z histórie.

Iliev sa podľa neho správa presne, ako Urválkovi prisluhovači v 50. rokoch minulého storočia.

Čo ho k tomu oprávňuje?

"Nepozeral som dnes politické diskusie, ale dozvedám sa, že dorastenec z TA3, ktorý si ešte včera vytláčal pupáky a dnes poučuje celý národ - istý Iliev - oznámil Slovensku, že komunizmus bol číre zlo. A vraj - bodka. Dorastenček nemá doktorát z histórie, profesúru z filozofie ani žiadne iné predpoklady na to, aby éru socializmu hodnotil - odhadujúc jeho vek, v čase socializmu neexistoval ešte ani v spermatickej podobe," konštatuje Blaha. 

"Ale takéto intelektuálne nedorobky ako Iliev sa dnes pasujú do úlohy duchovných autorít, ktoré zvestujú univerzálnu pravdu. Veď kto by nebol zvedavý na múdro, ktoré vypadáva z úst provinčného moderátora," pokračuje poslanec.

Pýtaj sa, radí Blaha

"Svet sa musel kompletne zblázniť. To, že sa pochváliš svojou sexuálnou orientáciou, z Teba nerobí odborníka na komunizmus, milý Rastislav. Sorry, ale ty máš posúvať slovo a nie mudrovať. Ešte ti mlieko tečie po brade, tak choď do terénu a pýtaj sa ľudí, ako sa reálne žilo za socializmu - ľudia mali prácu, bývanie, istoty a mier. Dnes nemajú nič," dáva "školenie" poslanec Smeru.

Poďte si ZASPOMÍNAŤ: Život spred roka 1989 (FOTOGALÉRIA)
Dvadsaťpäťroční pamätníci nás idú presviedčať, že pred novembrom 1989 sme tu nemali nič, okrem prázdnych regálov. Pravdou je, že sortiment nebol tak neskutočne bohatý, obchody slúžili na zabezpečenie potrieb, neboli to "chrámy konzumu", ako... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Niekto je tu mimo reality

"A keď vidia nadšeného zväzáčika z LGBTA3, ako ich poučuje o tom, aké odporné žili životy, tak sa im obracia žalúdok - z celej tej vašej liberálnej kaviarne, odtrhnutej od reality na Slovensku. A ver mi, ani inteligentných mladých ľudí nepresvedčia frázy nabudeného pubertiaka z TA3, ktorý natoľko spyšnel, že si myslí, že môže mudrovať o čomkoľvek - nabudúce Ilieva poprosíme o jeho názor na riadenie atómových elektrární. Určite nám to vysvetlí. Bodka," píše Ľuboš Blaha.

To nie je všetko

"Ilievovi súdruhovia zo SME a ďalších liberálnych médií oslavujú, že v RTVS prebehli politické čistky. To je doslova choré. Ja len, že takto isto tlieskali zväzácke časopisy v 50. rokoch, keď Urválek popravoval. Ak ma pamäť neklame, tak títo to chceli hrať na slobodu a demokraciu. No dnes krágľujú každého, kto má iný názor. A ani len nepredstierajú nejakú konzistentnosť - akože novinári sa z politických dôvodov vyhadzovať nemajú a tak," prekáža Blahovi.

Niekde je to prípustné

"Ak ide o Roberta Fica, tak sú čistky fajn. Líder opozície predsa nemôže v liberálnom režime prehovoriť bez toho, aby jeho prejav vyhodnotil nejaký režimový truhlík typu Štefančíka či Klusa či nejakého iného neoliberálneho akože-politológa. Aj v našom národno-ľavicovom hnutí ešte existujú rojkovia, ktorí si až doteraz mysleli, že s týmito liberálnymi režimistami sa dá po dobrom - akože, vysvetlíte im, že robia to isté, čo fašisti a oni pochopia a nejako sa upracú. Nie - nefunguje to, drahí kamaráti," vysvetľuje Blaha svoj postoj.

Medveď nie je vegetarián!
Medvede sa stále viac približujú k ľudským obydliam, preto dochádza aj k stretom človeka s nimi. Prečo je to tak a ako sa v takom prípade správať? Na Slovensku bol v minulosti vytvorený zásahový tím. Ten má nie len zasiahnuť proti najväčšej šelme... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ovláda ich nenávisť

"Oni nenávidia ľavicu. Nenávidia Slovensko. Nenávidia Fica, Blahu, Smer, nenávidia nás všetkých. A chcú nás zničiť. Princípy sú im ukradnuté, rovnako ako morálka či logika. Nič neplatí. Ak by nás zajtra nejaký masový vrah všetkých postrieľal, tlieskali by. Napísali by, že sme extrémisti a vlastne sme si to zaslúžili. Týmto režimistom nevysvetlíte nič - sú rovnako sfanatizovaní ako priemerný esesák za Hitlera," adresuje im Blaha veľmi ostré slová.

Zase raz dvojitý meter

"Keď zabili Jána Kuciaka, vrieskali. Keď zabili Milana Lučanského, mávli rukou. Keď vyhadzovali novinárov za Rezníka, vrieskali. Keď vyhadzujú teraz, oslavujú. Chápete? Žiadna morálka - nič! Nie, nemá zmysel sa s nimi maznať. Nemá zmysel im vysvetľovať. Nemá zmysel sa s nimi udobrovať. Nič také. My sa s nimi nemáme čo baviť, my ich musíme poraziť - sú extrém a tak s nimi aj treba nakladať. Nemusíme robiť nič viac, než nasledovať ich príklad - robme im len to isté, čo oni robia nám... a bez akéhokoľvek zľutovania," uzatvára Ľuboš Blaha. 

Ilievov "hviezdny" vstup

"Pred 33 rokmi ste nám vyštrngali slobodu a demokraciu, ďakujeme vám za to. Napriek tomu sú niektorí z vás presvedčení o tom, že za komunistov bolo lepšie," začína reláciu V politike Iliev a menuje čísla, ktoré svedčia o obetiach socializmu.

"Napriek tomu niektorí z vás ešte stále nariekajú za režimom, ktorý znevýhodňoval vlastných občanov, ak neboli členmi KSČ. (...) Už ste na to zabudli? Čo z toho vám konkrétne chýba? Pred revolúciou sa naozaj nežilo lepšie, až na pár výnimiek spriaznených s komunistickým režimom. Bodka."

Dráčik satiricky triafa do čierneho: Naďko aj Čauputvárová...
Slovenská sieť predajní Dráčik s hračkárskym sortimentom dala o sebe vedieť už niekoľkokrát. Najnovšie ide o satiru, kde autor triafa do čierneho! Spomína Naďka aj Čauputvárovú! Hračkárstvo Dráčik je v centre pozornosti, len preto že sa jeho... Čítať ďalej
21 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik