Vo FNsP Žilina odstavia elektrinu, dodávku zabezpečia dočasné agregáty
19 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

V areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline odstaví v sobotu Stredoslovenská distribučná elektrickú energiu od 7.00 h do 19.00 h. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej bude zásobovanie elektrickou energiou v nevyhnutnej miere zabezpečené dočasnými agregátmi. Prevádzka nemocnice a poskytovanie akútnej zdravotnej starostlivosti budú naďalej zabezpečené.

Doplnila, že počas odstávky bude dočasne obmedzená činnosť prístrojovej techniky na oddelení rádiodiagnostiky.

"Mimo prevádzky budú oba CT prístroje, angiograf a časť röntgenov. Akútnych pacientov, vyžadujúcich CT vyšetrenie, prednostne presmerujú prostredníctvom Krajského operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Žilina do okolitých nemocníc," uviedla Záteková.

Upozornila, že v sobotu môže dôjsť na urgentnom príjme v Žiline k predĺženiu čakacích dôb z dôvodu obmedzenia prístrojovej techniky. "Uprednostnení budú akútni pacienti. Ospravedlňujeme sa za nevyhnutné obmedzenia a ďakujeme za pochopenie," dodala hovorkyňa nemocnice.

Lengvarský začal lekárov PROSIŤ NA KOLENÁCH
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) poslal do nemocníc list k aktuálnej situácii v zdravotníctve. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa rezortu Petra Lániková. Snaha dohodnúť sa Minister v liste vysvetľuje postoj vlády,... Čítať ďalej
19 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik