Lengvarský začal lekárov PROSIŤ NA KOLENÁCH
19 | 11 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) poslal do nemocníc list k aktuálnej situácii v zdravotníctve. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa rezortu Petra Lániková.

Snaha dohodnúť sa

Minister v liste vysvetľuje postoj vlády, približuje tiež výsledky posledného rokovania s Lekárskym odborovým združením (LOZ) a deklaruje snahu dohodnúť sa. Na rozposlanie listu do nemocníc upozornil Denník N.  

Lengvarský ubezpečil, že prvoradým záujmom vlády je dospieť k dohode s lekárskymi odborármi. Upozornil však, že napriek snahe o dohodu "sa každým dňom približujeme k bodu, keď budeme musieť zabezpečiť v prvom rade poskytovanie neodkladnej zdravotnej starostlivosti v plnom rozsahu a až následne, podľa disponibilných personálnych kapacít, poskytovanie elektívnej medicíny," skonštatoval.

V RTVS PADALI HLAVY! Machaj vysvetľuje PREČO
Na jeden z najdôležitejších symbolov demokracie na Slovensku – výročie 17. novembra sa RTVS rozhodla zaradiť na poludnie hodinový prejav predsedu opozičnej strany Smer Roberta Fica. Hlucháňová: Bola to chyba Podľa informácií Omediach.com v piatok... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Zmeny budú trvať roky

Na margo toho minister v liste priblížil postoj vlády, výsledky doterajších stretnutí, ako aj ponuku, ktorú lekárskym odborárom predstavili na poslednom stredajšom (16. 11.) rokovaní na Úrade vlády SR.

"Na väčšine požiadaviek LOZ sme sa zhodli, čo akceptuje aj LOZ. Aj keď navrhujeme zmeny, ktorých realizácia bude v mnohých prípadoch trvať roky, reálne kroky k lepšej budúcnosti slovenského zdravotníctva sa už dejú. Stredajšia dlhá diskusia tak prebiehala prakticky výlučne o bode osem, a teda o mzdovom ohodnotení lekárov," priblížil Lengvarský.

Pre Lengvarského historický krok vpred, pre lekárov...

Šéf rezortu zdravotníctva verí, že doterajšie zmeny lekári vnímajú ako historický krok vpred s kvalitným a udržateľným zdravotníctvom na dohľad. "Áno, je to prvý krok, avšak bez vašej pomoci nezvládneme ďalšie," dodal.

Začiatkom októbra malo podať hromadné výpovede vyše 2100 lekárov z 31 slovenských nemocníc. Lekárski odborári výpovede vysvetlili nesúhlasom s aktuálnymi podmienkami v systéme. Trvajú na splnení ôsmich požiadaviek, ktoré navrhli na zlepšenie situácie v sektore. Naposledy rokovali odborári s vládou v stredu, k dohode nedošlo. Ďalšie stretnutie má byť v pondelok 21. novembra.

BLBCI! Toľko farizejstva, primitivizmu, amaterizmu, fanatizmu a zloby som ešte nezažila, NALOŽILA politikom Matovičova sestra Belicová
Situácia okolo nešťastia v poľskej obci Przewodów neďaleko hraníc s Ukrajinou, kde údajne dve ruské rakety zasiahli sušičku obilia a zasiahli dvoch miestnych poľnohospodárov, poriadne rozvírila vody prakticky v celej Európe aj USA. Naši vládni... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik