Karol Farkašovský ŠOKUJE tým, že odhaľuje pozadie v RTVS! TOTO polievame živou vodou!
19 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Názorová pluralita a dialóg sú predsa piliermi demokracie. Aj v prípade prezidentky aj opozičného politika. Alebo sa niekto bojí...?Stále pritom plačeme, že slovenská verejnoprávna televízia zaostáva za českou, nemeckou, rakúskou, britskou...Tak sa pozrime ako to robia. Alebo máme v skutočnosti strach sa im podobať?" Pýta sa publicista Karol Farakašovský

Po odvysielanom Ficovom prejave, dňa 17. 11., generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj odvolal riaditeľku spravodajstva a publicistiky Máriu Hlucháňovú a ďalších troch členov vedenia spravodajstva: Petra Nittnausa, Alfonza Šurana a Andreu Fajnorovú.

"Po oboznámení sa so všetkými okolnosťami a analýze vzniknutej situácie dochádza z jeho rozhodnutia k nasledovným zmenám: Mária Hlucháňová odchádza z funkcie riaditeľky sekcie spravodajstva a publicistiky. Svoje funkcie opúšťajú aj Alfonz Šuran (intendant RTVS :24), Peter Nittnaus (šéfdramaturg RTVS :24) a Andrea Fajnorová (vedúca odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistky)," reagovalo vedenie RTVS na otázky.

Občan – divák, či poslucháč sa legitímne pýta - kto to tam celé riadi. Ako to celé /ne/funguje?

"Nové vedenie pár dní po nástupe pripustilo odvysielanie záznamu debaty prezidentky Z. Čaputovej s kontroverzným moderátorom na súkromnom hudobnom festivale. RTVS 24 túto hodinovú debatu odvysielal v priebehu jedného dňa dokonca 3 krát – ráno, popoludní i večer. Že by tiež bez vedomia vedenia? Vtedy všetko prebehlo so servilným mlčaním. Nikto nedostal ani len dištanc," poukazuje Farkašovský.

Ján Mažgút: Zasiahla vyššia moc!
Po odvysielaní hodinového prejavu zo Snemu strany Smer-SD počas 17. novembra expremiéra Roberta Fica končia vo verejnoprávnej televízii na svojich postoch traja redaktori a riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Mária Hlucháňová. Na... Čítať ďalej
19 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Po odvysielaní prejavu R. Fica padlo celé vedenie spravodajstva

Generálny riaditeľ dokonca, podľa Farkašovského naivne priznal, že on ani vedenie spravodajstva o tomto programovom počine nevedeli. A to už je podľa neho na vážne zamyslenie, vari aj abdikáciu Hlavy.

"To sa však nestane, kým je dosť pešiakov na odvolanie. Zaujímavé bude sledovať, kto sa na tých lukratívnych šéfovských pozíciách teraz zahniezdi," píše Farkašovský!

"Môžeme nastoliť otázku, či RTVS má vysielať prejavy zo snemov politických strán, či debaty z festivalov. Je to diskutabilné. Nemal by z toho vzniknúť precedens. Ale keď už, tak primeraná forma sa vždy dá nájsť. Možno tomu dať aj iný aktualizačný rozmer. Napríklad pripraviť štúdiovú reakciu a rozvinúť debatu s odbornou i laickou verejnosťou – dokonca aj vo sviatočný deň. Po dialógu sme mnohí volali ešte počas covidu," pripomína Farkašovský.

"No to by musel byť súčasný manažment RTVS podstatne dynamickejší, musel by kreatívnejšie rozmýšľať a najmä konať. A celý spravodajský okruh by na to musel byť omnoho precíznejšie a zodpovednejšie pripravený – koncepčne, personálne, technicky, mentálne i finančne," vysvetľuje.

"Aj debata prezidentky by bola inak vyznela, keby ju hneď po odvysielaní rámcovala diskusia s odborníkmi, politológmi, alebo politikmi z iného spektra. A napokon, prečo by sa do toho nemohli zapojiť aj diváci a verejnosť v štúdiovej diskusii. Práve o tom má byť RTVS. O poskytovaní širokej platformy na diskusiu a dialóg," dodáva.

V RTVS PADALI HLAVY! Machaj vysvetľuje PREČO
Na jeden z najdôležitejších symbolov demokracie na Slovensku – výročie 17. novembra sa RTVS rozhodla zaradiť na poludnie hodinový prejav predsedu opozičnej strany Smer Roberta Fica. Hlucháňová: Bola to chyba Podľa informácií Omediach.com v piatok... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Názorová pluralita a dialóg sú predsa piliermi demokracie. Aj v prípade prezidentky aj opozičného politika

"V širšom kontexte odkrývam najväčší problém súčasnej doby – absenciu manažérskych skúseností a nedostatok odborníkov. Platí to vo všetkom, vrátane RTVS. Tak to vyzerá a tak to skončí keď na šéfovských stoličkách sedia ľudia dosadzovaní na základe ideologickej spriaznenosti a nie na základe profesionality," dodáva Karol Farkašovský.

Nekompetentnosť, amaterizmus a tendenčnosť u nás rozkvitajú a bujnejú. A na všetkých úrovniach

"Akoby sme ich polievali živou vodou. Platí to nielen o RTVS ale o celom štáte. Ak budú o veciach verejných rozhodovať ľudia, ktorí nedozreli na to, čo robia – Slovensko nebude mať na viac ako na štvrtú ligu. A namiesto rešpektu bude iba na smiech. Tragédiou je, že smiať sa nebudeme MY," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti publicista Karol Farkašovský.

AKTUÁLNE: ŠOK! VYHADZOV vedenia RTVS! Dôvodom je FICO
Na poste končia vedúci televízneho spravodajstva! Dôvodom je vysielanie spravodajského kanála :24 Riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Mária Hlucháňová končí na svojom poste. Odchod súvisí so štvrtkovým (17. 11.) vysielaním... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik