Ukrajinská raketa? Je to EŠTE HORŠIE, tvrdí EXPERT! (FOTO)
17 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Nie nešťastná náhoda s obranným výstrelom proti ruskej rakete, ale ukrajinská provokácia, ktorá mala posilniť odpor západných „hlúpych nevojakov“ proti Rusku. Tak analytik Štěpán Kotrba vo svojom komentári pre české ParlamentníListy.cz rozoberá výbuch na východe Poľska, ktorý zabil dvoch farmárov.

Výbuch rakety, ktorý v utorok večer na farme na východe Poľska zabil dvoch ľudí, vyvolal počas noci obvinenia na adresu Ruska a výzvy na aktiváciu článkov o spoločnej obrane NATO. Ráno sa objavila informácia z vlády USA, že trajektórie letu ani ďalšie poznatky nenasvedčujú, že by strela bola vyslaná z Ruska. Objavila sa nová verzia, že išlo o ukrajinskú strelu vyslanú na likvidáciu ruskej rakety. Rusko totiž počas utorka intenzívne bombardovalo ukrajinskú infraštruktúru na celom území.

Matúš Šutaj Eštok: Hoaxy Hamranovej polície sú v poriadku?
"Hoaxy Hamranovej polície sú v poriadku?" Pýta sa poslanec NR SR, Matúš Šutaj Eštok. Jeho reakcie súvisí s informáciami,ktoré zverejnila Facebook stránka Polícia Slovenskej republiky v súvislosti s dopadom rakiet na územie Poľska, pri ktorom... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Operácia pod falošnou vlajkou

Podľa vyjadrenia analytika Štefana Kotrbu ale išlo o "operáciu pod falošnou vlajkou". „To nebol ani obranný výstrel proti letiacej ruskej rakete. V okolí žiadna nedopadla,“ vysvetľuje.

Podľa dostupných informácií, najmä podľa trosiek motora, malo ísť o strelu 5V55 systému S-300. A Kotrba vysvetľuje, že strely 5V55 sú v prevádzke od roku 1980. „Boli to prvé strely tohto systému vôbec. Na kvalitu striel tej prvej série by som dnes, po pol storočí, nevsadil,“ vysvetľuje Kotrba. Najpodstatnejší ale podľa neho je dolet, ktorý je iba 45 kilometrov.

„Kým 40N6 rovnakého systému z roku 2000 má 400 km dolet. Ale aj tak. Žiadna zo striel systému S-300 nedoletí cez celú Ukrajinu. Čiže nemohla byť vypálená Rusmi,“ zdôrazňuje. „Keby to bola strela KH-101, bolo by to iné... Dolet 3 000 km,“ dodáva na porovnanie. V takom prípade by ale museli byť vo vzduchu diaľkové bombardéry Tupolev, a to sa nestalo.
 
Neuvážené reakcie, BLUDY POLÍCIE a militantní FANATICI! Eduard Chmelár však chváli PREZIDENTKU
Jedinou zmysluplnou odpoveďou na včerajší incident je okamžité prímerie a začiatok mierových rokovaní! Skonštatoval to vo svojom statuse politický analytik Eduard Chmelár. Ak je tento incident niečím zaujímavý, tak sú to neuvážené reakcie... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková
 
Protilietadlová raketa S-300 podľa neho nie je Rusmi používaná pre protizemné ciele. „Jej bojová hlavica má ako náplň valček obalený sieťkou s niekoľkými tisíckami brokov po obvode a s výbušninou uprostred, nie hrubostenný granát. Broky sú 2–3 cm x 2–3 cm oceľové valčeky. Je to veľká rýchla raketa s malými brokmi na likvidáciu stíhačiek a bombardérov,“ vysvetľuje k rakete, ktorá bola identifikovaná v troskách farmy na východe Poľska.
 

Táto raketa podľa Kotrbu exploduje v blízkosti cieľa a škodu nerobí raketa, ale broky, ktoré v roji prerazia ľahký trup lietadla.

Efekt trieštivej hlavice

„Keď raketa dopadne niekam, kam nemá, narobí iba dieru kinetickým nárazom, rozborí pritom päť kvartierov explóziou náplne s brokmi a zvyškami paliva zapáli ďalších desať,“ vysvetľuje účinky jej dopadu na zem. Sú zhruba zodpovedajúce tomu, čo bolo vyfotografované na poľskej farme.

Rozdiel medzi priebojnou a trieštivou bojovou hlavicou. Trieštivý valec vpravo. Číslo 7 guličky či valčeky, číslo 2 výbušnina. Číslo 1 oneskorovač a rozbuška.

„To je diera po výbušnine. Keď exploduje náboj z brokovnice, tiež urobí dieru,“ vysvetľuje. Ďalšou zaujímavosťou, z ktorej možno všeličo odvodiť, je uhol krátera.

Gyimesi sa pýta Naďa: Tak teraz UKRAJINA NAPADLA NATO? (FOTO)
V utorok večer zasiahli pohraničie Poľska výbuchy, ktoré zabili dvoch ľudí. Naprieč slovenskou politickou scénou ale aj z radov polície sa začali šíriť hoaxy typu, že Rusko útočí na NATO. Tieto neuvážené reakcie, bludy polície i výroky militantných... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

„Čisto teoreticky rakete zlyhal navigačný systém alebo systém niekto rozstrieľal náhodným zásahom guľometu, aj keď to je vzhľadom na rýchlosť 5.5 Mach takmer nemožné,“ špekuluje analytik. Prakticky ale podľa všetkého išlo o ukrajinský výstrel z druhej strany hranice, zo vzdialenosti nejakých tridsať kilometrov.

A Kotrba zastáva názor, že smer na Poľsko, respektíve na neobývaný poľský pohraničný vidiek, bol aj pôvodne zamýšľaný. Zámerom malo byť vyvolanie „ruského útoku na Poľsko“ počas prebiehajúceho ruského raketového útoku na funkčné zvyšky ukrajinskej energetickej infraštruktúry“. Čiže UKRAJINSKÁ provokácia ako vyšitá.

Táto provokácia skoro vyšla

Cieľom tejto ukrajinskej provokácie mali byť hlúpi nevojaci v západných krajinách, ktorí sa mali rozhorčiť nad neľudskosťou Putinovho režimu. Reakcia českých vládnych politikov podľa neho ukazuje, že táto úvaha skoro vyšla.

Najdôležitejšie z celého incidentu tak podľa Kotrby je zistenie, že poľská protilietadlová obrana spí alebo je vypnutá. Inak by musela okamžite štartovať protiraketa. Čo nie je práve lichotivá správa o poľskej armáde.

Danko: Splašený HEGER, oplašená ČAPUTOVÁ sú NEBEZPEČNÍ!
Predčasné reakcie politikov sú veľmi nebezpečné a jedine ukazujú absolútnu neschopnosť týchto ľudí analyzovať situáciu, čo ukazujú dennodenne pri riadení štátu. Skonštatoval to opozičný politik a predseda SNS Andrej Danko v reakcii na postoje... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik