Matúš Šutaj Eštok: Hoaxy Hamranovej polície sú v poriadku?
16 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

"Hoaxy Hamranovej polície sú v poriadku?" Pýta sa poslanec NR SR, Matúš Šutaj Eštok. Jeho reakcie súvisí s informáciami,ktoré zverejnila Facebook stránka Polícia Slovenskej republiky v súvislosti s dopadom rakiet na územie Poľska, pri ktorom zahynuli dvaja ľudia.

"Hamranova polícia včera večer šírila hoax o raketách vypálených z Ruskej federácie na územie Poľska. Nepočkala ani len na oficiálne stanovisko poľských orgánov a podsúvala verejnosti klamstvo o ruskej agresii voči členskému štátu NATO," tvrdí Matúš Šutaj Eštok.

"Keď Maroš Žilinka nechal prešetriť okolnosti zásahu do vojnového cintorína v Ladomirovej, na ktorý starosta nemal potrebný súhlas Ministerstva vnútra SR, hneď bol označený za ruského trolla a šíriteľa ruskej propagandy. Pritom iba postupoval ako orgán presadzovania práva, keď nechal celú situáciu náležite prešetriť. Keď ľudia na Slovensku vyslovili túžbu po mieri, polícia sa im vyhrážala, že môžu byť stíhaní za trestný čin ohrozenia mieru, čo je absurdné," vsvetľuje poslanec NR SR, Matúš Šutaj Eštok.

"Je zrejmé, že polícia posudzuje informácie nie podľa pravdivosti, ale podľa toho, kto ich šíri. Ľudia na Slovensku sa asi musia zmieriť s tým, že nemôžu konať slobodne bez toho, aby im to Hamran nezrátal," konštatuje Šutaj Eštok v závere príspevku na sociálnej sieti.

Polícia Slovenskej republiky zverejnila bezprostredne po dopade rakiet na územie Poľska nasledovné vyjadrenie, ktoré preberáme v plnom znení

Mimoriadne! Poďla agentúry AP, ruské rakety dopadli na územie členského štátu NATO, Poľska, 2 mŕtvi, stále v nadpise.

"Na hraniciach Poľska s Ukrajinou zabíjali rakety. Podľa spravodajskej agentúry AP s odvolaním na americké zdroje išlo o rakety Ruskej federácie. Členovia poľskej vlády a bezpečnostných zložiek sa aktuálne zúčastňujú mimoriadneho zasadnutia. Vláda Estónska vyjadrila slová podpory a odhodlania brániť územie členských krajín NATO," napísali.

"Pripomíname, že Ruská federácia dnes podľa ukrajinských zdrojov vystrelila najviac rakiet od začiatku vojny. Pozor: prokremeľskí trolovia na Slovensku okamžite zahájili informačnú manipuláciu. Sledujeme ich aktivitu a zvažujeme ďalšie kroky. Ich cieľom je aktuálne importovanie tézy založenej na obvinení armády USA zo zhodenia bômb na územie Poľska," dodali.

Zelenskyj sa pustil do lídrov skupiny G20, chce rýchlu reakciu! Spojenci sú opatrní
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal v stredu lídrom skupiny G20, že je medzi nimi prítomný "teroristický štát". Zároveň obvinil Rusko z raketového útoku na poľské územie, pri ktorom v utorok zahynuli dvaja ľudia. Spojenci Ukrajiny však... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážne vyjadrenie poľského prezidenta Dudu! S veľkou pravdepodobnosťou sa už vie, koho rakety dopadli do Poľska

Utorkový dopad rakety na poľské územie bol zrejme nehodou a nešlo o zámerný útok, vyhlásil v stredu poľský prezident Andrzej Duda. Podľa jeho slov je "veľmi pravdepodobné", že išlo o raketu ukrajinskej obrany.

Vážne vyjadrenie poľského prezidenta Dudu! S veľkou pravdepodobnosťou sa už vie, koho rakety dopadli do Poľska
Utorkový dopad rakety na poľské územie bol zrejme nehodou a nešlo o zámerný útok, vyhlásil v stredu poľský prezident Andrzej Duda. Podľa jeho slov je "veľmi pravdepodobné", že išlo o raketu ukrajinskej obrany. Utorkový dopad rakety na poľské... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik