OĽaNO je definitívne v rozpade, tvrdí politológ
14 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Prečo preferencie OĽaNO spadli pod 4 percentá? Ako je možné, že ich poslanci pohoreli v komunálnych voľbách? Je to začiatok konca tejto, podľa Romana Michelka schránkovej strany? Ako je možné, že bola odvolaná Janka Bittó Cigániková?

Jedna lastovička - prieskum volebných preferencií síce nemusí nič znamenať, ale Michelko si myslí, že éra Matovičovho OĽaNO je na konci a on sám skončí v Pinnelovej nemocnici v Pezinku. Michelko vo svojom videu netají radosť nad tým, že táto koalícia, ak nezradí Hlas, končí.

Dostali "na frak"

"OĽaNO prežíva debakel, aký ešte nezažilo, je na absolútnom preferenčnom minime. Veľa naznačili už aj komunálne a regionálne voľby. Takmer všetci jeho poslanci (31), ktorí kandidovali, zažili pokorujúci debakel. Prieskum agentúry MEDIAN SK len potvrdil ich brutálny pád," netají svoju radosť Michelko. Upozorňuje, že ak sa tento trend potvrdí, tak po voľbách táto strana končí.

 

Ladislav Kamenický sa pýta: Kde ste teraz pán Matovič?
Ladislav Kamenický (SMER - SD), exminister financií, poslanec NR SR sa pýta: Kde ste teraz p. Matovič? Otázka súvisí s nepriaznivou situáciou v zdravotníctve, kde odchodom lekárov, ktorí podpísali od decembra výpovede, hrozí zdravotníctvu kolaps.... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Prekvapený z Republiky

"Výsledok 11,8 percenta prekonal aj tie najodvážnejšie očakávania. Ak sa tento trend potvrdí, budúcnosť môže byť oveľa optimistickejšia. A nakoniec to naozaj bude o tom, že sa vyskladá koalícia Smeru a Hlasu v alternatívach so Sme rodina, alebo dokonca s Republikou," hovorí Michelko.

Pripúšťa aj koalíciu Hlasu s PS a SaS, ale Michelko si myslí, že to by pochovalo stranu Hlas. 

Ideálne riešenia neexistujú

"Politika je o menšom zle, žiadne dokonalé a ideálne riešenia nebudú a ide len o to, či nakoniec zvíťazí to najmenej zlé alebo najlepšie z možných. Tretia strana nebude, nevznikne tu nová politická sila, ktorá by poslala preč koalíciu či opozíciu a zaplnila ich miesto," upozorňuje Michelko. 

K odvolaniu Bíttó Cigánikovej.

To si Sulík môže obhájiť, len ak by to "uhral" na zákernú pascu Igora Matoviča, ktorého OĽaNO sa na jej odvolávaní nezúčastnilo. Znížilo tým kvórum a odvolávanie Cigánikovej uľahčilo. 

"Ak o tom Sulík netušil, bola to dokonalá a podlá pasca. Ak to dopredu vedel, tak je nepoučiteľný politický diletant. Každopádne, ak budúci týždeň nepridá svoje hlasy k opozícii a podrží ministra vnútra Romana Mikulca, nezaslúži si nič iné, ako biedne a hanebne skončiť," hovorí Michelko a pripomína, pokles preferencií SaS, ktorá zo 14 percent klesla ani nie na polovicu.

Mená ako „Jozef“ a „Mária“ vraj výrazne urážajú utečencov, a preto ich majú nahradiť mená „Malik“ a „Julio“
"Mená ako „Jozef“ a „Mária“ vraj výrazne urážajú utečencov, a preto ich majú nahradiť mená „Malik“ a „Julio“. Čo je vcelku rozumná politická požiadavka, lebo utečencov je už aj u nás stále viac, ba susedné štáty už uzatvárajú pred nami a nimi... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik