Ladislav Kamenický sa pýta: Kde ste teraz pán Matovič?
14 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová

Ladislav Kamenický (SMER - SD), exminister financií, poslanec NR SR sa pýta: Kde ste teraz p. Matovič? Otázka súvisí s nepriaznivou situáciou v zdravotníctve, kde odchodom lekárov, ktorí podpísali od decembra výpovede, hrozí zdravotníctvu kolaps. Kamenický spomína udalosť z minulosti, ktorá tiež súvisela so zdravotníctvom a v rámci ktorej sa vtedy Igor Matovič angažoval, podľa mnohých až príliš. Kamenický otázku ponechal otvorenú a ľudia mu ju zodovedali.

Lekári na Slovensku už niekoľko dní tlačia na systémové zmeny, ktoré neprichádzajú. S vládou, ani ministerstvom zdravotníctva sa im doposiaľ dohodnúť nepodarilo a tak hrozí, že od decembra zdravotníctvo skolabuje.

V priamom prenose prosil lekárov samotný premiér Eduard Heger, ktorý kolaps zdravotníctva označil za najhorší možný priebeh.

"Nechcem vyvíjať tlak na lekárov. Práve, naopak, odo mňa išla prosba. Prosím, vidíte, že táto vláda pracuje pre zdravotníctvo tak, ako žiadne iné za posledných 17 rokov. Dajte nám šancu, stiahnite výpovede, poďme zdravotníctvo spoločne budovať ďalej,vyhlásil premiér v diskusnej relácii TA3 v politike.

Úpenlivá prosba premiéra Slovenskej republiky v priamom prenose
Premiér Eduard Heger (OĽANO) poprosil lekárov, aby vyšli v ústrety vláde, ktorá rieši zdravotníctvo ako prioritu, a stiahli svoje výpovede. Rozumie ich vyčerpanosti a požiadavkám, deklaroval pripravenosť podpísať s nimi memorandum na riešenie... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Krízovú situácia v zdravotníctve sleduje aj Richard Raši (HLAS - SD), poslanec NR SR, ktorý tvrdí, že tá má iba dve riešenia, dohodu alebo obete. 

Raši vyzval premiéra Eduarda Heger a ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽANO), aby sa začali situácii venovať a rokovali s lekármi, až dokým sa situácia nevyrieši. Poukázal na jednotlivé požiadavky lekárov a ich možné riešenia.

"Situácia v zdravotníctve má len dve riešenia, dohodu alebo obete. Iné riešenie nie je. Dohoda je podľa mňa to jediné, k čomu nakoniec bude musieť dôjsť, pretože výpoveď 2100 lekárov je absolútne neriešiteľnou situáciou," povedal Raši. Poukázal na štruktúru podaných výpovedí. Skonštatoval, že ak podajú výpovede pracovníci z ARO, môže mať nemocnica aj celý chirurgický a úrazový tím, ale pacienta nezoperujú a v kritickom stave ani nezachránia.

Richard Raši: Na krízu v zdravotníctve existujú iba dve riešenia, obete alebo dohoda
Krízová situácia v zdravotníctve má len dve riešenia, dohodu alebo obete. Vyhlásil to nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR z Hlasu-SD Richard Raši v diskusii na mimoriadnej schôdzi k zdravotníctvu. Vyzval premiéra Eduarda Heger a ministra... Čítať ďalej
11 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ladislav Kamenický, exminister financií na sociálnej sieti poukázal na minulosť Igora Matoviča a položil mu otázku:

"Keď sa nakupovali Covid testy, vakcíny a očkovacia lotéria, Matovič riadil zdravotníctvo a bol úplne všade! Keď nám kolabuje zdravotníctvo, Matovič úplne zmizol! Kde ste teraz pán Matovič?" Pýta sa Ladislav Kamenický.

Na otázku odpovedali v komentároch ľudia, vyberáme z nich

"Matovič sa stal paranormálnych javom v politike....," napísala Edita Edit Oláhová

"Matovič sedí na štátnej pokladnici,aby ju niekto neotvoril a neprišiel nato že je prázdna," napísala Dagmar Kukucková

"Chodí po kanáloch v obrnenom aute s ochrankou," napísala Milena Stečáková

"Neviem kde je, ale viem kde by mal byť, aj s celou vládou a jeho kumpánmi a všetkými, ktorí nekonajú, aby sa na Slovensku ukončilo toto obdobie temna, bezprávia, zbedačovania slovenského národa," napísala František Jana Dubovský

"Matovic teraz s Pavlinkou doma špekulujú, čo by sa dalo v tomto štáte ešte totálne "doriadit"," napísala Jana Mičeková.

"Kuká spoza rohu," napísala Zlata Brozmanová.

Gustáv Murín: Organizácii, ktorá má občanom pomáhať a ich chrániť, šéfuje latentný sadista
Malý Pištík, vlastným menom Štefan Hamran, je podľa spisovateľa Gustáva Murína latentný sadista, ktorého vláda plagiátorov a mafiána dosadila na post prezidenta Policajného zboru. Gustáv Murín si ani tentokrát servítku pred ústa nedával a doslova... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Gabriela Fedičová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik