Farkašovský: Preboha, kam sa podel zdravý rozum?
15 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Novinára a politika Karla Farkašovského "zdvihla zo stoličky" informácia o výcviku 15-tisíc ukrajinských vojakov, ktorý má prebiehať len na území EÚ. Kritizuje ani nie tak to, že sa ministri zahraničia "zobudili", ale ich aktivitu úplne nesprávnym smerom.

To, čo totiž Ukrajina podľa Farkašovského od diplomatov potrebuje, je ich tlak na nastolenie mieru. Určite nie výcvik vojakov na území EÚ, čo je vlastne len prilievanie oleja do ohňa, ktorý už aj tak horí pridlho. 

To snáď nie ...

"Neveril som vlastným očiam. Dnes som natrafil na túto správu: „Ministri zahraničných vecí EÚ oficiálne odklepnú výcvik 15-tisíc ukrajinských vojakov. Prvýkrát táto misia bude len na území štátov EÚ“. Ctení ministri zahraničných vecí sa vo svojich kreslách prebudili z diplomatickej kómy a dlhotrvajúcej letargie. Namiesto toho, aby konečne začali razantne konať a maximalizovať diplomatický tlak na nastolenie mieru – tak si idú „odklepnúť“ výcvik ukrajinských vojakov na území EÚ," píše Farkašovský neveriacky.

Boje na Ukrajine sa v najbližších mesiacoch nezastavia
Zastavenie alebo dlhšie spomalenie bojových operácií na Ukrajine je v najbližších mesiacoch veľmi nepravdepodobné. Akýkoľvek pokus o prímerie alebo zastavenie bojov by bol v tomto čase z drvivej väčšiny v prospech Ruska. Vo svojom najnovšom... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Demonštrácie ako dôkaz nesúhlasu

"Namiesto ukončenia vojny ideme kolektívne prilievať benzín do ohňa. A to do ohňa, ktorého plamene už teraz spaľujú aj celú Európsku úniu. Jej vedenie už porobilo dostatočne bláznivé kroky, za ktoré trpí 450 miliónov občanov. Státisícové demonštrácie naprieč kontinentom sú presvedčivým dôkazom a vyjadrením hlbokej nespokojnosti a rozhorčenia," poznamenáva novinár.

Je to jasné - o mier im nejde

"Výcvik ukrajinských vojakov na území EÚ je vážny signál. Na jednej strane jasnej angažovanosti EÚ vo vojnovom konflikte. Na druhej strane už aj pre najväčšieho politického analfabeta je očividné, že európskym lídrom vôbec nejde o skoré ukončenie vojny.

Naopak, ide im o čo najdlhšie predlžovanie bojov. Inak sa to čítať nedá. Qui bono. Komu to poslúži ? Nie je ťažké uhádnuť. To, čo ale hádať nemusíme, je - že kto na to všetko najviac doplatí. A to je čisté zverstvo, vlastizradné a absurdné," uzatvára Farkašovský.

Strašiak menom inflácia. O tomto MEGAPROBLÉME vláda mlčí!
Spotrebiteľské ceny tovarov a služieb v októbri 2022 medzimesačne poskočili o 1,2 % a priemerná úroveň zdražovania z mesiaca na mesiac v tomto roku je 1,3 %. Medziročne inflácia od januára minulého roka bez prestávky rastie a momentálne s hodnotou... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik