Biden a Si Ťin-pching si na Bali podali ruky a začali rokovanie
14 | 11 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Americký prezident Joe Biden a čínsky líder Si Ťin-pching sa v pondelok predpoludním sa na Bali stretli a osobne sa pokúsia napraviť vzťahy medzi svojimi krajinami. TASR správu prevzala z agentúry DPA a webovej stránky stanice CNN.

Ide o ich prvé stretnutie od Bidenovho nástupu do úradu v januári 2021. Prezidenti si pred schôdzkou potriasli rukami a usmiali sa do kamier, píše CNN.

Biden a Si nemali na tvárach rúška; členovia ich delegácií v rokovacej miestnosti prítomní, však mali tváre zakryté.

Rokovanie sa koná v rámci summitu skupiny G20 na Bali v Indonézii. Témami majú byť obchodné vzťahy a americké sankcie, čínska podpora pre ruského prezidenta Vladimira Putina, postup Pekingu voči Taiwanu, čínske kroky v oblasti Juhočínskeho mora, či porušovanie ľudských práv a prenasledovanie menšín vrátane Ujgurov, píše DPA.

Čína varuje Poľsko
Peking napomína Poľsko za nezodpovednú hrozbu. Čínska armáda odsúdila želanie Varšavy rozmiestniť americké jadrové zbrane v Poľsku. Dajte pozor! Vyjadrenia Poľska o pripravenosti skladovať americké jadrové zbrane na svojom území, ohrozujú... Čítať ďalej
14 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik