Čína varuje Poľsko
14 | 11 | 2022 I Milan Laca
Peking napomína Poľsko za nezodpovednú hrozbu.

Čínska armáda odsúdila želanie Varšavy rozmiestniť americké jadrové zbrane v Poľsku.

Dajte pozor!
Vyjadrenia Poľska o pripravenosti skladovať americké jadrové zbrane na svojom území, ohrozujú bezpečnosť celej Európy, uvádza sa v článku na oficiálnom vojenskom portáli China Military.
Porušuejete dohody
"Iniciatíva Poľska porušuje normy a princípy medzinárodného spoločenstva o nešírení jadrových zbraní a zvyšuje riziko, že sa dostanú do rúk tretích strán. Toto rozhodnutie podkope mier a stabilitu v regióne a zhorší bezpečnostnú situáciu v Európe," píše sa v článku.
 
Poliaci to pokašľali! Nacistické symboly prehliadli, antifašistov zatkli
Poľská polícia čelí kritike! Opozícia v Poľsku kritizuje políciu za to, že v piatok vo Varšave zatkla antifašistických aktivistov, ale nezasiahla proti symbolom z éry nacizmu, ktoré sa objavili medzi účastníkmi pochodu k Dňu... Čítať ďalej
13 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR
Poľské snahy
Čínski experti označili poľské vyhlásenia za súčasť „stratégie vojenskej expanzie“. Podľa autorov sa Varšava tiež vyhráža Spojeným štátom a sľubuje, že "zaujme aktívnejšiu pozíciu, ak Washington neprevezme záväzky a zodpovednosť za udržanie bezpečnosti všetkých členov NATO."
Chceme zbrojiť
Poľský prezident Andrzej Duda vyhlásil, že Varšava je otvorená diskusii o rozmiestnení amerických jadrových zbraní v krajine. Verí, že Poľsko by sa mohlo zapojiť do programu Nuclear Sharing. V rámci tejto iniciatívy európske štáty Severoatlantickej aliancie skladujú americké zbrane hromadného ničenia. Vedúci Úradu pre medzinárodnú politiku kancelárie prezidenta republiky Jakub Kumoch potvrdil, že Varšava má o túto problematiku veľký záujem, no o umiestnení zbraní nerokuje.
Rusi sú proti
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov vyhlásil, že hypotetická situácia s americkými jadrovými bombami v Poľsku je alarmujúca.
 
Čína má novú superzbraň(VIDEO)
Čína prvýkrát ukázala najnovšiu hypersonickú leteckú raketu YJ-21. Na 14. Airshow China, ktorý sa koná do 13. novembra v Ču-chaji, po prvý raz ukázali najnovšiu hypersonickú raketu. Informoval o tom denník South China Morning... Čítať ďalej
08 | 11 | 2022 | Milan Laca
 
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik