Ukrajinci hľadajú zradcov
12 | 11 | 2022 I Milan Laca

Cherson je slobodný: ako sa vysporiadať so zradcami a kolaborantmi?

Obyvatelia Chersonu v tme oslavujú oslobodenie mesta a blahoželajú ozbrojeným silám. Zároveň však v meste zostávajú zradcovia.

Veľa zradcov

Chersonská oblasť je na prvom mieste spomedzi všetkých regiónov Ukrajiny, z hľadiska počtu spolupracovníkov v  Registri štátnych zradcov Hnutia ČESNO. Je ich tam viac ako sto. Naša organizácia preto ešte pred oslobodením Chersonu kontaktovala vojensko-civilnú správu, aby urýchlene umiestnila informačné tabule „ Priveďte sem zradcov “.

Chersonská oblasť má nové hlavné mesto
Dočasným hlavným mestom Ruskom okupovaného ukrajinského administratívného územia Chersonská oblasť sa stal Heničesk. Podľa britského denníka The Guardian to oznámil Alexandr Fomin, jeden z členov Ruskom dosadeného oblastného vedenia. Chersonská... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Široké "hnutie"

Táto kampaň už zahŕňala Charkovskú oblasť, Záporožie, Černihivskú oblasť a Kyjevskú oblasť. Dúfame, že v najbližších týždňoch dosiahne aj Chersonskú oblasť. Niektorých zradcov v Chersonskej oblasti už naše podzemie zlikvidovalo. Tu dosiahlo značný úspech. Toto sú údaje ku koncu septembra, keď okupanti, ktorí teraz z mesta ušli, snívali o usporiadaní svojich pseudoreferend. Teraz myslia len na jednu vec,  ako otrčiť päty.

Výzva

Pozývame všetkých, ktorí majú informácie o tom, kto sa stal kolaborantom a kde sa ukrývajú poskokovia ruských okupantov, aby nám napísali na [email protected] alebo vyplnili online formulár úplne anonymne. Pre krajinu je veľmi dôležité, aby sme týchto zradcov nielen identifikovali, ale aj postavili pred súd. Žiaľ, na súd sa zatiaľ dostáva pomerne veľa prípadov a počet rozsudkov je pomerne malý. Náš problém sa netýka len systému vymáhania práva či súdnictva.  V parlamente sa stále objavujú štátni zradcovia, zvolení za zakázanú stranu Opozičná platforma. Deväť mesiacov totálnej vojny zostáva Nestor Šufrych šéfom výboru pre slobodu prejavu a Jurij Bojko "kráča v éteri" propagandistov. 

Efektívne riešenie

Štát je najsilnejší, keď všetky jeho nástroje fungujú smerom k víťazstvu,  ozbrojené sily oslobodzujú územia, občania nahlasujú kolaborantov. Tieto informácie preverujú špeciálne služby a my... A parlament by mal vypracovať takú politiku, ktorá umožní potrestať zradcov a urobiť to tak, aby nemohli kandidovať.

Šialené obete na Ukrajine!
Americký generál odhadol vojenské straty Ruska a Ukrajiny. Generál americkej armády Milley hovorí o asi 100-tisíc zabitých a zranených ruských vojakoch na Ukrajine. Nevie sa presne Rusko údajne stratilo oveľa viac ako 100 tisíc zabitých a... Čítať ďalej
12 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik