Uhríkov prejav v europarlamente: To vážne ideme bojovať proti terorizmu cenzúrou internetu?!
09 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Europoslanec Milan Uhrík (Republika) kritizuje Brusel. Ten chce bojovať proti terorizmu. Cenzúrou "extrémistických názorov" a to hlavne na internete a v prostredí sociálnych sietí. Ktorý názor je extrémistický, samozrejme, určia úrady. 

Uhrík si však myslí, že terorizmus môžeme eliminovať len tak, že masám ľudí, o ktorých pozadí nič nevieme, zabránime v pohybe Európou. Netušíme, či nie sú džihádisti alebo kriminálnici. Len ak zabránime pohybu takýchto ľudí, vieme obmedziť terorizmus.

Smerovanie je jasné

"Myslím si, že teroristické hrozby by samozrejme mali byť odhaľované, o tom nie je pocohýb. Lenže v súčasnosti sa tento boj proti terorizmu často zneužíva monitorovanie tzv. extrémistického  obsahu a na zavádzanie cenzúry. Tieto tendencie sú vo viacerých štátoch, je to absolútne nepopierateľné," hovorí v pléne EP Milan Uhrík.

Ako príklad - Slovensko

"V súvoslosti s odhaľovaním teroristických hrozieb sa treba viac pozrieť do reálneho sveta. Pripomeniem vám aktuálnu situáciu, týka sa Slovenskej republiky. Momentálne sa po celom území SR pohybuje obrovské množstvo nelegálnych migrantov," objasňuje Uhrík europoslancom aktuálnu situáciu na Slovensku.

Andrej Stančík a jeho totalitné praktiky. TAKTO chce bojovať proti "dezolátom"!
Štátny tajomník rezortu zahraničia a diplomacie, Andrej Stančík (OĽaNO), vo svojom príspevku na sociálnej sieti, vysvetľuje novú úlohu Rady pre vysielanie a retransmisiu. Najnovšie, v rámci jej rošírených kompetencii ide spolu so slovenskými... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Utekajú pred vojnou

"Nevieme o nich, odkiaľ pochádzajú. Oni síce hovoria, že utekajú pred vojnou, ale keď sa ich spýtame, pred akou konkrétne, tak sú ticho. Nepovedia nič, lebo momentálne okrem Ukrajiny väčší konflikt nie je nikde," hovorí Uhrík a prízvukuje, že nevieme, kto sú títo ľudia a za akým účelom idú do Európy. 

Slovensko nemá kapacity

"Česká republike v obave pred touto hrozbou svoje hranice so Slovenskom uzavrela. Slovenská polícia tvrdí, že na to nemá kapacity," vysvetľuje Uhrík a pripomína časy covidu, kedy mala kapacity na uzatvorenie hraníc pred vlastnými občanmi a dokonca mala kapacity na kontrolu hraníc medzi okresmi. 

O tomto ani zmienka

Zato návrh EP celkom presne hovorí o tom, že v boji proti terorizmu dôležité dodržiavanie ľudských práv, monitorovanie publikovaného extrémistického obsahu, čo je podľa Uhríka veľmi kontroverzná téma a tiež v návrhu stojí, že je na boj proti extrémizmu a terorizmu nutné vyčleniť viac peňazí.

"Nikde som tam nevidel zmienku o veľmi závažnom fenoméne nelegálnej migrácie z rizikových oblastí, ktorá by podľa môjho názoru mala byť v tomto boji prioritou," hovorí Uhrík v pléne EP. 

Rakušan potvrdzuje Mikulcove zlyhanie
Nemyslím si, že výsledkom zajtrajšieho rokovania so slovenskou stranou o nelegálnej migrácii bude akútne zrušenie znovuzavedených kontrol. Povedal to český minister vnútra Vít Rakušan na zasadnutí Združenia miestnych samospráv v Českom... Čítať ďalej
09 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Reakcia bola bezzubá

"Myslím si, že je najvyšší čas vyhodnotiť tieto nové nástroje a mechanizmy a tiež sa pozrieť, či sú efektívne, alebo nie. Brať do úvahy a chrániť ľudské práva," reagovala Anne Weyembergh, bruselská profesorka trestného práva.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik