Andrej Stančík a jeho totalitné praktiky. TAKTO chce bojovať proti "dezolátom"!
09 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Štátny tajomník rezortu zahraničia a diplomacie, Andrej Stančík (OĽaNO), vo svojom príspevku na sociálnej sieti, vysvetľuje novú úlohu Rady pre vysielanie a retransmisiu. Najnovšie, v rámci jej rošírených kompetencii ide spolu so slovenskými televíziami bojovať proti „dezolátom,“ „hoaxerom“ a „dezinformátorom,“. Rovno tak, že budú blokovať nepohodlné názory na sociálnych sieťach.

Svoj absurdný príspevok začína katastrofickým scénarom: "Na rezorte diplomacie si uvedomujeme, aké riziko predstavujú dezinformácie a propaganda nielen domácich, ale aj cudzích aktérov na našom území. Ide im o rozbitie našej demokracie, chcú nás vyhnať z NATO a EÚ, zasievajú chaos a nenávisť a odkláňajú nás od našej zahraničnopolitickej orientácie. "
Nenechá nič na náhodu

"Aj preto som sa dnes stretol so Stanislav Matějka z Rady pre mediálne služby, ktorá hrá dôležitú úlohu v ochrane nášho informačného priestoru pred manipuláciou a nelegálnym obsahom aj na úrovni EÚ. 

Rada pre mediálne služby je nové pomenovanie Rady pre vysielanie a retransmisiu, ktorá v lete dostala aj nové kompetencie vo vzťahu k online platformám či možnosť zasahovať voči nelegálnemu obsahu," pripomína Stančík.

Ide na to cez EÚ

"Hlavným poslaním Rady je presadzovať verejný záujem a vykonávať reguláciu v oblasti bežného vysielania, ale aj vo vzťahu k platformám ako YouTube, či Facebook a v neposlednom rade chrániť slobodu prejavu. Jej riaditeľ Ľuboš Kukliš vedie pracovnú skupinu venovanú problematike online dezinformácií na najdôležitejšom medzinárodnom fóre pre regulátorov audiovizuálnych médií v kontexte EÚ," vysvetľuje Stančík.

Vypnuté WEBY: Český úspech s TRESTNÝM OZNÁMENÍM na štát
Trestné oznámenie na vládnych politikov aj zamestnancov Vojenského spravodajstva kvôli zablokovaniu internetových stránok Exanpro.cz bez pokynu polície alebo súdov bolo prijaté. Štátne orgány ho teraz postupujú rôznym inštanciám a už to je podľa... Čítať ďalej
07 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Myšlienka blokovania nepohodlných je stále živá

"Rada bude zohrávať dôležitú úlohu pri implementácií európskych politík ako Digital Services Act. DSA ukladá veľkým online platformám povinnosť hodnotiť riziká obsahu, ktorý sa v ich priestore nachádza a jeho možného zneužitia, vrátane šírenia dezinformácií. Môže zároveň prijať potrebné opatrenia na obmedzovanie šírenia takéhoto obsahu," varuje štátny tajomník.

Ako Pontský pilát

"Ak má prísť k nejakej forme regulácie, najlepšie bude, ak príde z úrovne EÚ. Hlavná výhoda členstva v EÚ je, že máme lepší vplyv ako hráč so skoro 500 miliónovým trhom," pomyselne si umýva ruky Stančík.

Juraj Blanár: Vláda chce opäť NASTOLIŤ tvrdú CENZÚRU nepohodlných názorov. Slováci dokedy sa necháme UTLÁČAŤ?
Cenzúra nepohodlných názorov je stále v hre. Dnes prešiel návrh Národného bezpečnostného úradu týkajúci sa blokovania škodlivého obsahu uverejneného v online prostredí. Bezprecedentný útok na slobodu slova v podaní vládnej koalície pokračuje,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik