Tanzánia: Dopravné lietadlo sa zrútilo do Viktóriinho jazera (FOTO)
06 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Tanzánijské dopravné lietadlo sa v nedeľu pri pokuse pristáť počas búrky zrútilo do Viktóriinho jazera. Podľa miestnych médií dosiaľ zachránili 15 ľudí, nie je však jasné, koľko osôb bolo na palube alebo či došlo k obetiam.

Lietadlo spoločnosti Precision Air smerovalo z tanzánijskej metropoly Dar es Salaam do mesta Bukoba, ležiaceho na brehoch Viktóriinho jazera, ktoré je najväčším v Afrike.

Polícia oznámila, že lietadlo na vnútroštátnej linke spadlo do vody približne 100 metrov od letiska. Podľa tanzánijskej štátnej televízie na mieste pokračujú záchranné práce.

Precision Air je najväčšou súkromnou leteckou spoločnosťou v Tanzánii. (TASR /AP/ Reuters a AFP)

Rusko by súhlasilo s ukončením vojny za takýchto podmienok
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov naznačil, že Kremeľ by mohol byť pripravený rokovať o ukončení ukrajinskej vojny, pokiaľ Západ splní určité podmienky. Lavrovove vyjadrenia prichádzajú viac ako osem mesiacov po tom, čo ruský... Čítať ďalej
06 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik