Meteorológovia majú prvé predpovede vianočného počasia. Budú biele Vianoce?
06 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Čakajú nás Vianoce ako z rozprávky, alebo bude počasie pripomínať skorú jar? To je otázka, na ktorú majú odpoveď meteorológovia

Posledné "nevianočné" roky

Minimálne v počasí. Veď ani súčasné počasie nie je veľmi dušičkové. O pár týždňov tu máme zimu a s ňou Vianoce. Donedávna sa meteorológovia odvolávali na fenomén La Niňa, čo môže ovplyvniť počasie tak, že zažijeme Vianoce s bohatou snehovou nádielkou. Aj to je už minulosť.

La Niňa. Čo je to?

Fenomén La Niña zvyčajne spôsobuje prudký pokles teplôt a silné obdobia sucha v oblastiach blízko Tichého oceánu. Spravidla trvá niekoľko mesiacov, hovorí portál meteorologiaenred.com. Podľa meteorológov práve tento fenomén má na svedomí tohoročné dlhé babie leto.

Harabin a Lipšicov nerovný meter. Sú príslušníci LGBT+ viac ako iné komunity? (VIDEO)
Vražda dvoch prívržencov LGBT+ komunity na Zámockej ulici v Bratislave vyvoláva dodnes množstvo otáznikov. Už vyše mesiaca sa vedú diskusie medzi odborníkmi o kľúčových motívoch vraha. Čo ho k tomu inšpirovalo, prípadne či môžeme hovoriť o... Čítať ďalej
05 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Podpriemerné zrážky

Európske centrum pre strednodobé predpovede počasia (ECMWF) hovorí, že na Vianoce budú snehové zrážky v celej Európe podpriemerné. Portál Severe weather však tvrdí, že v strednej a východnej Európe môže nastať iná situácia.

"V malých častiach strednej Európy predpokládáme v decembri zvýšený potenciál snehových zrážok," vysvetlili experti. Prognóza sa týka horských oblastí Rakúska, Slovenska, ale aj pohraničných oblastí Česka.

Meteorologická kancelária Spojeného kráľovstva tieto slová potvrdzuje. Prvé tri mesiace by podľa nej mali byť "chudobnejšie" na zrážky.

Meteorológovia pripominajú

Máme začiatok novembra a všetko sa môže zmeniť, pretože predpovede počasia sú pomerne presné na najbližších desať dní, tu ide o príliš dlhé časové obdobie.

Europoslankyňa oslavovala v Tatrách vo veľkom štýle
Nechýbala narodeninová torta, studené misy a veľa pohody. Europoslankyňa Monika Beňová totiž oslávila 2. narodeniny svojej dcérky Leušky. Oslava v Tatrách "Krásny deň prajeme z Vysokých Tatier. Dnes má naša víla 2 roky a my máme malú oslavu s... Čítať ďalej
05 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik