Koľko peňazí z EÚ zhltne Ukrajina v roku 2023? Leyenová navrhuje ŠIALENÚ sumu!
06 | 11 | 2022 I Ivan Mihale

Európska komisia (EK) počas najbližšieho týždňa navrhne balík finančnej podpory pre Ukrajinu na rok 2023.

Von der Leyenová v nedeľu telefonovala s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenskym. Hlavnou témou rozhovoru bolo zabezpečenie finančnej pomoci pre Ukrajinu na najbližšie mesiace, uviedla EK vo vyhlásení.

Leyenovej návrh

Von der Leyenová podľa svojich slov tento týždeň navrhne finančný balík EÚ v celkovej výške až 18 miliárd eur, ktorý výrazne pomôže pokryť finančné požiadavky Ukrajiny na rok 2023. Predsedníčka EK a Zelenskyj sa zhodli, že je dôležité zabezpečiť predvídateľné a pravidelné financovanie nevyhnutných funkcií krajiny.

Táto podpora vo forme dlhodobých pôžičiek s výhodnými podmienkami má podľa EK takisto pomôcť financovať ukrajinské reformy a pomôcť tejto krajine na ceste k členstvu v EÚ. Von der Leyenová opätovne uviedla, že EÚ mieni Ukrajinu podporovať dlhodobo.

Machinácie klanu Bidenovcov postupne vyplávajú na POVRCH… Trump o tom HOVORIL už dávno…
Syn prezidenta USA Joea Bidena Hunter pláva v poriadnej kaši. Podľa najnovších informácií denníkov Daily Mail a New York Times bol zapojený do korupčných a nelegálnych aktivít na Ukrajine. Najhoršie na tom všetkom je, že všetci nad jeho aférami... Čítať ďalej
06 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Opäť sankcie

So Zelenským hovorili aj o podpore Organizácie Spojených národov (OSN) v jej úsilí dosiahnuť s Ruskom dohodu o iniciatíve na vývoz obilia cez Čierne more a venovali sa i plánom na rozšírenie programu EU-Ukraine Solidarity Lanes. Ten je od začiatku vojny na Ukrajine využívaný na vývoz ukrajinského poľnohospodárskeho i nepoľnohospodárskeho tovaru, píše EK.

Ukrajinský prezident a predsedníčka EK takisto hovorili aj o posilnení sankcií, negatívnej úlohe Iránu, ktorý podporuje agresiu Ruska, a možných reakciách, dodáva EK. TASR o tom informuje na základe nedeľňajšieho oznámenia predsedníčky EK Ursuly von der Leyenovej na sociálnej sieti.

Rusko by súhlasilo s ukončením vojny za takýchto podmienok
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov naznačil, že Kremeľ by mohol byť pripravený rokovať o ukončení ukrajinskej vojny, pokiaľ Západ splní určité podmienky. Lavrovove vyjadrenia prichádzajú viac ako osem mesiacov po tom, čo ruský... Čítať ďalej
06 | 11 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik