Nicholsonová: Vezmime Bratislave patent na rozum!
04 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Kvalitný štát môže vyrásť iba na kvalitných regiónoch. Recept na to, ako ich dosiahneme, ponúka liberálna europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová.

Ako to chce dosiahnuť?

"1) zoberieme Bratislave patent na rozum a necháme samosprávy, aby sa SPRAVOVALI SAMY
2) dáme regiónom nielen viac právomoci, ale aj viac peňazí
3) zmeníme volebný systém tak, aby sa viac osobností z regiónov dostalo do národného parlamentu, kde môžu meniť aj štátne politiky," menuje politička na sociálnej sieti.

Tiež sa učí po celý život

"Som Bratislavčanka a keď som vstupovala do politiky, myslela som si, že iba múdri ľudia z bratislavskej vlády môžu nakopnúť regióny. Časom som prišla na to, že je to hlúposť," vyznáva sa Ďuriš Nicholsonová.

Voľby2022: Pri voľbách do zastupiteľstiev VÚC bolo vyše 204.000 neplatných hlasov
V spojených samosprávnych voľbách evidovali volebné komisie tisícky neplatných hlasov. Ide o nesprávne upravené lístky či obálky, ktoré boli prázdne alebo v nich boli nesprávne lístky. Pri hlasovaní za poslancov krajských zastupiteľstiev bolo vyše... Čítať ďalej
02 | 11 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Čo si teda uvedomila?

"Slovensko je miniatúrna krajina s takými veľkými rozdielmi v regiónoch, že nás často okrem štátnej príslušnosti nespája nič iné. Bratislavčan nikdy nepochopí dušu a potreby obyvateľa Novej Sedlice a človek z Oravy má úplne iné priority ako obyvateľ Komárna.

Preto je úplne mylná predstava, že vláda z Bratislavy vyrieši všetky problémy zvyšku Slovenska. Po tých rokoch by sme na to už konečne mohli prísť, stačí ak sa pozrieme na skúsenosti z aplikačnej praxe. Lenže politici sa tvária, že sú neomylní a preto budú naďalej tlačiť na pílu a hľadať celonárodné riešenia v bratislavských salónoch," adresuje europoslankyňa kritiku do vlastných radov.

Je načase pochopiť...

"Kedy už konečne pochopíme, že iba silné regióny s vlastnými zdrojmi na pokrytie vlastných potrieb dokážu pozdvihnúť krajinu? Prečo sa nedokážeme poučiť z úspešných príbehov krajín so samostatnými a nezávislými regiónmi?" Pýta sa Ďuriš Nicholsonová.

Nicholsonová v Bruseli pošpinila Slovensko! Odkazy z domova si veru do vitríny nedá (VIDEO)
Slovenská europoslankyňa v EP vysvetlila, prečo Slovensko neratifikovalo Istanbulský dohovor. Je to podľa nej legálne týranie žien. Ľudia doma nechápu - ako môže takto kydať na vlastné korene? Lucia Ď. Nicholsonová to rozbalila naplno "Viete,... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Aaa, reforma na obzore?

"Okresať centralizmus z Bratislavy a dať väčšie kompetencie aj peniaze regiónom, je matka všetkých reforiem. Bez tejto reformy nebude žiadna reforma zdravotníctva, školstva ani sociálnych služieb," uzatvára presvedčená Nicholsonová.

&set=a.399604838202846

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik