Blaha Čaputovej: Nenechajte sa rušiť, pani prezidentka! (FOTO)
03 | 11 | 2022 I Diana Zaťková

Totalita sa rozrastá ako rakovina! Vládou prešiel ďalší zákon o cenzúre - chcú blokovať weby, ktoré nešíria režimovú ideológiu. Skonštatoval to v statuse na sociálnej sieti podpredseda Smeru Ľuboš Blaha. A čo v týchto chvíľach robí prezidentka Zuzana Čaputová?

Deja vu?

Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) by mal mať opäť možnosť blokovať škodlivý obsah, ktorý má alebo môže mať za následok poškodenie alebo ohrozenie bezpečnostných, zahraničnopolitických alebo hospodárskych záujmov Slovenskej republiky a je formou hybridnej hrozby.

O blokovaní má úrad rozhodovať na základe odôvodneného návrhu určených subjektov a predchádzajúceho súhlasu súdu. Vyplýva to z novely zákona o kybernetickej bezpečnosti, ktorú v stredu schválila vláda. Sme svedkami Deja vu?

Podľa Blahu určite. Smerák tvrdí, že sa nám tu totalita rozrastá ako rakovina a pýta sa: A čo v týchto chvíľach robí prezidentka Zuzana Čaputová? Myslíte, že chráni slobodu ľudí?

"Nie, ona si robí marketingové rozhovoríky s Denníkom N, kde ju tlačia do kúta takými krutými otázkami, ako napríklad - čo ste robili v auguste 1989? Čo robíte proti smútku? Čo vás baví? A tak. No chápete, krvilační novinári ju úplne rozšupovali. Dozvedáme sa, že 16-ročná Zuzanka čítala filozofiu taoizmu, hľadala cestu k budhizmu a zamýšľala sa nad tým, ako bývalý režim berie slobodu slova," spomenul rozhovor i status prezidentky na sociálnej sieti.

Zdroj: Screenshot FB Zuzana Čaputová

Zdroj: FB/Zuzana Čaputová

Vytúžená sloboda?

"Hej, ten režim až tak likvidoval slobodu, že dievča mohlo veselo čítať o svetových náboženstvách. Dnes keď napíšete knihu, ktorá sa nehodí režimovým liberálnym cenzorom, zakážu ju predávať. A keď náhodou v alternatívnych médiách zaznie iný názor na geopolitické spory, tak vláda tieto médiá vypne. Ale to nevadí - to je tá Čaputovej vysnívaná sloboda a demokracia," upozorňuje opozičný poslanec. 

Blahovi príde obscénne oslavovať November 89 v čase, kedy ľudia nevedia, ako prežijú zimu. "Pred rokom 89 mali také vymoženosti, ako že - teplo. A dnes sa od Nicholsonovej dozvedáme, že to nás len rozmaznával zlý komunizmus a že máme pekne po kapitalisticky mrznúť. Komunizmus nás rozmaznával aj takými nechutnosťami ako bola práca, bývanie a sociálne istoty. Dnes môžeme veselo chudobnieť a tešiť sa na to, ako nás vyhodia na ulicu, lebo nezaplatíme účty za energie," ironicky poznamenáva Blaha.

Podľa politika práve toto Zuzana Čaputová ospevuje. A tvári sa, že dnes už konečne máme tú vytúženú slobodu. Medzitým tu zatvárajú opozičné médiá, zabíjajú ľudí vo väzbách a kriminalizujú opozičných lídrov, pripomína smerák.

Juraj Blanár: Vláda chce opäť NASTOLIŤ tvrdú CENZÚRU nepohodlných názorov. Slováci dokedy sa necháme UTLÁČAŤ?
Cenzúra nepohodlných názorov je stále v hre. Dnes prešiel návrh Národného bezpečnostného úradu týkajúci sa blokovania škodlivého obsahu uverejneného v online prostredí. Bezprecedentný útok na slobodu slova v podaní vládnej koalície pokračuje,... Čítať ďalej
02 | 11 | 2022 | Emanuel Orban

Ak nie si liberál, si dezolát!

"V Aktualitách režimoví písalkovia ako Bardy otvorene volajú po tom, aby vláda umlčala Fica a Blahu, lebo máme iný názor, ako majú liberáli. Nech žije November 89! Ale to je v pohode. Treba sa tešiť z toho, že štát prenasleduje ľudí za iné názory. Ak nie si liberál, režimové médiá ti nadávajú do "dezolátov". A vládni politici do "opíc" a "luzy","

No to podľa politika Čaputovej nevadí. Neurobí pre Denník N rozhovor, v ktorom by bránila slobodu a kritizovala vládny zákon o cenzúre. Nie, to nie. Ona si radšej bude švitoriť s režimovým N-kom o tom, ako v detstve hľadala cestu k budhizmu. To len dosvedčuje, ako je odtrhnutá od života na Slovensku, myslí si Blaha.

"Ľudia melú z posledného, berú im dôstojnosť aj slobodu. Ale nenechajte sa rušiť, pani prezidentka a ďalej sa venujte sama sebe a meditujte s kamošmi z N-ka o tom, aká ste skvelá - presne to dnes Slovensko potrebuje," uzavrel Blaha.

Právnik varuje: Chystá sa CENZÚRA 3.0! Agenda Demokratickej strany USA na Slovensku pokračuje
Nikto nie je nenávidený viac, ako ten, kto hovorí pravdu! Týmto Platónovým výrokom si pomohol právnik Peter Weis pri charakterizovaní najnovšej pripravovanej legislatívy o blokovaní škodlivého obsahu. Nie je to deja vu z p(l)andemického... Čítať ďalej
03 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik