„Dúhové Slovensko“ sa chce zviditeľniť! Chcete byť takí aj vy? Požiadajte o nálepku
02 | 11 | 2022 I Tibor Malý

Slovensko sa začína obliekať do dúhových farieb. Nie, to nie je módny trend, hoci aj tak by sa celá situácia dala nazvať. Po brutálnej a najmä nepochopiteľnej vražde dvoch mladých gayov Juraja († 27) a Matúša († 23), ktorých pred bratislavským barom Tepláreň doslova popravil 19-ročný Juraj Krajčík, sa na Slovensku strhlo doslova šialenstvo. Odrazu sa všetci „inak orientovaní“ ľudia začínajú hlásiť k LGBTI+ komunite a vyzývajú k tomu všetkých, korí sa tak cítia. Príkladom je aj Magazín Dúhynálepka Nerobíme rozdiely.

Inak orientovaní ľudia sa na Slovensku cítia diskriminovaní a vražda dvoch jej členov doslova odpálila rozbušku hrdého hlásania sa k tejto komunite. Odrazu Slováci vidia, koľko inak orientovaných ľudí majú medzi sebou, pričom o nich nielenže nevedeli, ale správali sa k nim úplne rovnako ako k ostatným, Teda ak to na verejnosti so svojou inakosťou „nepreháňali“. Teraz by sa to však malo zmeniť a inak orientovaní ľudia sa „vzbúrili“ aby dosiahli svoje zrovnoprávnenie s ostatnou populáciou. Príkladom ide naše hlavné mesto, ale už nielen to, kde sa na dverách niektorých podnikov začali objavovať nálepky s dúhou a nápisom Nerobíme rozdiely.

Dúhové nálepky vytlačili z vlastného rozpočtu

Za nálepkami je iniciatíva OZ Mladí, ktorá ich posiela na požiadanie zdarma, pričom stačí iba vyplniť online formulár na ich stránke. Medzi iniciatívy OZ Mladí patrí aj sociálna sieť pre „dúhových ľudí“ Dúhy.sk. „Rozhodli sme sa z vlastného rozpočtu vytlačiť a distribuovať nálepky, pretože je teraz nesmierne dôležité vyjadriť podporu queer ľuďom a ukázať, že aj toto miesto je bezpečné a akceptujúce,“ píše sa na stránke, pričom Mladí, o.z. na stránke vysvetľujú, že neziskovo prevádzkujú najväčšiu online platformu pre dúhových ľudí - Dúhy.sk. „Budeme vám vďační, ak sa rozhodnete prispieť a pomôžete nám pokryť náklady s tlačou a distribúciou nálepiek a podporíte naše ďalšie aktivity. Ako poďakovanie za podporu môžete získať dúhové odznaky alebo vlajky,“ píše sa v závere.

Géci nekompromisne: Slovákov dnes netrápi či je niekto dúhový, ale ako prežijú zimu a či budú vedieť žiť!
Na Slovensku sa strhlo doslova šialenstvo na ochranu LGBTI komunity. Tisíce ľudí v uliciach prevýšili množstvo, aké bolo pri proteste za vysoké ceny energií a zvyšujúcu sa chudobu ľudí. Pozastavil sa nad tým v statuse aj podpredseda Život Národná... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Tibor Malý

Nálepku „Nerobíme rozdiely.“ môže bezplatne získať každá akceptujúca a LGBT+ priateľská prevádzka, firma, podnik, reštaurácia, kaviareň, cukráreň alebo iná organizácia. „Poznáte prevádzku, ktorá nerobí rozdiely, no chýba jej dúhová nálepka? Dajte im vedieť, radi im jednu zadarmo pošleme,“ informuje záujemcov o nálepku OZ Mladí v Magazíne Dúhy. Že vám nálepka na dverách či oknách podnikov niečo pripomína? Je vlastne opakom toho, čo sa dialo počas II. svetovej vojny. Vtedy Nemci označovali „zlou“ nálepkou Židov, dne sa takto budú označovať „dobrou“ nálepkou priaznivci LGBTI+ komunity. Áno, „dobrou“, pretože kto nesúhlasí s ich videním sveta, ten je odsúdený ako neliberálny, teda zaostalý.

Podľa novinára Kuriak provokuje: Mám sa už začať báť aj priznať, že som HETERO?
"Nesmieme dopustiť, aby sa ľudia na Slovensku báli či hanbili priznať, že sú hetero. Som hetero," napísal poslanec Milan Kuriak (OĽaNO) nedávno na sociálnej sieti. Novinár ho obvinil, že provokuje. A reakcia politika? Začnú sa teraz báť všetci... Čítať ďalej
28 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

A všimli ste si? Opäť je tu rozdeľovanie spoločnosti na ľudí dobrých. súhlasiacich s LGBTI+ komunitou, a tých zlých, ktorým sa také niečo ako rovnosť vôbec nepozdáva. O celej situácii si môže myslieť ktokoľvek čokoľvek, ale mnohým ľuďom sa nepáči ani to, keď sa na ulici, v parku či hocikde inde na verejnosti bozkávajú ľudia rozdielneho pohlavia, tak prečo ich nútiť aby súhlasili s tým, že to na verejnosti robia zaľúbenci rovnakého pohlavia? To, že ich bude národ nútene akceptovať, a istá časť národa ich aj prirodzene akceptuje, či dokonca chrániť zákon (ten by mal chrániť všetkých bez rozdielu sexuálnej orientácie), ešte párom rovnakého pohlavia nezaručuje, že to, čo sa stalo pred podnikom Tepláreň a v Nitre sa nemôže stať aj v budúcnosti. A nezmyselné a brutálne vraždy ľudí rozdielneho pohlavia sa v spoločnosti takto masívne neriešia prečo? Lebo...?

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik