Podľa novinára Kuriak provokuje: Mám sa už začať báť aj priznať, že som HETERO?
28 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

"Nesmieme dopustiť, aby sa ľudia na Slovensku báli či hanbili priznať, že sú hetero. Som hetero," napísal poslanec Milan Kuriak (OĽaNO) nedávno na sociálnej sieti. Novinár ho obvinil, že provokuje. A reakcia politika?

Začnú sa teraz báť všetci hetero?

"Toto je skutočné popieranie slobody," rozhorčil sa politik v statuse a celú situáciu vysvetlil.

"Včera mi jeden človek z médií počas nášho rozhovoru povedal že provokujem ...na mojú otázku ,,ako provokujem" ma zarazila jeho odpoveď... ,, podľa neho provokujem tým, že som sa vyjadril že som HETERO...To už začína byť naozaj vážne a nepezpečné čo si dovoľujú," upozorňuje Kuriak na neadekvátne správanie novinára.

"To sa akože máme začať báť priznať a vyjadriť, že sme normalní?...Dajte aj vy najavo, že ste hetero...," povzbudil poslanec svojich čitateľov v závere statusu.

Je to vonku! Priznanie Milana Kuriaka z OĽaNO a odkaz Zuzane Čaputovej!
"Nesmieme dopustiť, aby sa ľudia na Slovensku báli či hanbili priznať, že sú hetero. Som hetero," napísal Milan Kuriak (OĽaNO), poslanec NR SR na sociálnej sieti a dodal: "...SOS"! Na čo Milan Kuriak reaguje? Milan Kuriak vyjadrujem svoj nesúhlas... Čítať ďalej
23 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

Dúhovú vlajku by nielen zakázal, ale hneď zrušil

Milan Kuriak je známy ako poslanec, ktorý by rád zakázal dúhovú vlajku. Za absurdné považuje aj skutočnosť, že sa neustále poukazuje na návrh zákona, ktorým sa malo zakázať vyvesovanie dúhovej vlajky na štátnych a verejných budovách.

"Za návrhom aj naďalej stojím, nakoľko je podľa mňa logické, aby na týchto budovách mohla byť vyvesená len vlajka Slovenskej republiky a Európskej únie," zdôrazňuje Kuriak.

Podľa Kuriaka by bolo úctivé a slušné nielen voči kresťanom, aby bol symbol dúhy „v gender agende“ zmenený na iný. „Komunita LGBTI+.. zneužila symbol dúhy na propagáciu a symboliku nenormálnosti a prekrúcanie skutočných hodnôt. Bol to zámer znevážiť, ponížiť, zosmiešniť biblický symbol?“ pýta sa Kuriak.

Kresťania podľa neho chápu dúhu ako symbol zmluvy Boha s ľuďmi. Tvrdí, že je neúctivé a netolerantné zneužívať takýto významný symbol okrem iného na dúhových pochodoch, festivaloch, kde sa vidí veľa neprijateľných javov pre kresťanov.

Dúhové vlajky majú zelenú
Liberáli oslavujú. Návrh novely zákona o zákaze dúhových vlajok na budovách štátnych inštitúcií z dielne poslancov Györgyiho Gyimesiho(OĽANO) a Tomáša Tarabu(Život NS) nepostúpil ani do druhého čítania. Slovenská republika sa vydáva liberálnou... Čítať ďalej
06 | 10 | 2022 | Emanuel Orban

Nikto nebráni LGBTIQ+ komunite, aby iniciovala referendum

Poslanec nevidí nič zlé ani na tom, že Cirkev nepodporuje registrované partnerstvá a adopcie deti párom rovnakého pohlavia. 

"Nechápem, prečo by malo byť problematické využitie ústavného nástroja v podobe referenda na podporu rodiny. Pod iniciovanie referenda na podporu rodiny sa podpísali státisíce ľudí a preto ich vôľu treba rešpektovať a nie tvrdiť, že sa tým potláčajú práva iných skupín. Nikto predsa nebráni LGBTIQ+ komunite, aby iniciovala referendum v súlade s platným zákonom," myslí si Kuriak.

Hodiny pravdy?

Po vražde dvoch mladých mužov na Zámockej ulici v Bratislave sa s priznávaní k sexuálnej orientáci roztrhlo vrece. Ale asi najpompeznejšie vyšiel s pravdou von redaktor Rasťo Iliev. Ten to urobil priamo na televíznej obrazovke v diskusnej relácii V politike TV Markíza. Jeho kolega Dírer tak urobil ešte pred vraždou dvoch mladých homosexuálov. V rovnakej relácii povedal, že  je gay.

K sexuálnej orientácii sa začalo na sociálnych sieťach hlásiť čoraz viac ľudí. A to nielen k homosexuálnej orientácii ale aj tej heterosexuálnej. Snáď najznámejší heterosexuál na Slovensku je expremiér a financmajster Igor Matovič. Ten zobral Ilieva a jeho výzvu, aby sa všetci priznali, doslova. A svojou heterosexualitou sa pochválil na sociálnej sieti.

Hlas ľudu: Iliev na koni
Túto nedeľu sme boli aj svedkom arogancie Rasťa Ilieva. Kto sledoval túto nedeľu reláciu V politike s Rasťom Ilievom, bol svedkom toho, ako sa hrdo priznal k svojej sexuálnej orientácii. Rozhodol sa tak, je to jeho vec. Jeho kolega Dírer tak... Čítať ďalej
17 | 10 | 2022 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik