Volebná noc vo Vallo tíme: Urazená novinárka odišla, politológ zhrozený
01 | 11 | 2022 I Eka Balašková

To, čo sa v minulosti vyčítalo niektorým politikom na štátnej úrovni, urobil teraz víťaz volieb v Bratislave, Matúš Vallo. Aby mohol jeho tím nerušene oslavovať, novinárov úplne odseparoval. Bolo to faux pas, ide o zlyhanie organizácie, myslí si politológ.

Rozporuplné reakcie

Vallo s prehľadom obhájil stoličku šéfa hlavného mesta. Dá sa povedať, že vedenie väčšiny mestských častí Bratislavy "obsadili" ľudia z jeho tímu. Zástupcov vo volebnej centrále usadili do malej miestnosti vo vestibule pred reštauráciou, v ktorej boli ostatní hostia.

Veľmi zvláštna otvorenosť

Vallo tím bol až na pár chvíľ úplne izolovaný od novinárov. Vchod do centrály totiž takmer po celý čas strážila ochranka a novinárov pustili až po ohlásení oficiálneho víťažstva.

„Budem sa usilovať, aby naše mesto ostalo súdržné, otvorené a tolerantné,“ vyhlásil Vallo, ktorý bol skoro celý večer zavretý za dverami. 

Romanin neúspech vo voľbách, no OBROVSKÝ ÚSPECH na nete! Od smiechu sa pocikáte (FOTO)
Hovorí sa, že úspech vyvoláva závisť a neúspech súcit. Ak sa ten neúspech dostaví k poslankyni parlamentu Romane Tabák, Slováci vedia oceniť aj to - pravda len vtipom. Ani starostka, ani poslankyňa Romana Tabák kandidovala na starostku a... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Televízie odišli

„Za sklo médiá pustili len na starostlivo vybrané situácie - rádovo v minútach. Niektoré som už v noci odmietla natočiť (kameraman bol v šoku, ešte od mňa nezažil, aby som mu zakazovala točiť). Zakázala som. Lebo sme novinári, nie sme niečia PR agentúra,“ opísala druhý deň na sociálnej sieti svoj postoj redaktorka TV Markíza Gabriela Kajtárová. 

Politológovo porovnanie

„Mohlo ísť o určitý prvok zvýšenej nervozity a neistoty pri očakávaní výsledku vo voľbách. Z druhej strany sa to javí ako prejav elitárstva," myslí si politológ Jozef Vlčej s tým, že vo vyspelých demokraciách je takýto prístup neštandardný a neprofesionálny. Navyše to vôbec nekorešponduje s tým, čo primátor deklaruje - absolútna otvorenosť a transparentnosť v komunikácii s občanmi.

Toto je faux-pas

„V rozvinutých demokraciách sa jedná o úplnú samozrejmosť, že médiá sú počas celej volebnej noci v neustálej blízkosti politika. V našom kultúrnom priestore však zatiaľ dané správanie volebných štábov nie bežné. Bolo to faux pas, ide o zlyhanie organizácie," hovorí Tomáš Koziak a dodáva, že Vallo by si podľa neho mal budovať dobré vzťahy s médiami. 

Blaha vymenúva najväčších TRAGÉDOV volieb: Koaliční poslanci nech chodia po KANÁLOCH!
Ľuboš Blaha (Smer-SD) sa ešte poohliada za komunálnymi voľbami. Na mušku si tentokrát berie koaličných poslancov parlamentu, ktorí sa uchádzali o priazeň voličov aj "doma" - tam, kde majú trvalé bydlisko. Bolo ich nezvyčajne veľa "Ľudia v... Čítať ďalej
01 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik