Uhrík rázne: NIE hospodárskym sankciám ubližujúcim Slovensku!
01 | 11 | 2022 I Tibor Malý

Ideme hlavou proti múru? Otázka doslova sizyfovská keď si uvedomíme, ako tvrdošijne zavádzame a podporujeme embargá voči Rusku, ktoré nás však ničia stále viac a viac. Iste, svoj vplyv majú aj na Rusko, lenže ako je vidieť, jeho vojnu na Ukrajine to vôbec nezastavilo. Nespokojnosť so sankciami vyslovil v statuse aj europoslanec a šéf hnutia Republika Milan Uhrík.

„Ide zima ide mráz, kam sa vtáčik kam schováš?“ Známa detská riekanka je ako zrodená pre tieto dni, akurát slovíčko „vtáčik“ môžeme smelo nahradiť „človek“, ba ešte lepšie „Slovák“. Blížiace sa enormné ceny energií sa síce politici usilujú znížiť na maximum, ľudia im však už neveria. A to nielen u nás na Slovensku, ale aj v mnohých štátoch Európskej únie, kde sa dvíha stále väčšia vlna odporu. Že slová o tom, že my nepotrebujeme „drahý“ ruský plyn ani ropu boli prehnané ukazuje súčasnosť, keď politici v panike dovoľujú spaľovať všetko, čo sa len dá aby pre svojich ľudí vyrobili teplo a elektrickú energiu.

Nech sa sankciami dobrovoľne ničia tí, ktorí chcú

Ako dopadne „skvelá práca“ európskych politikov ukáže už najbližšia zima, ktorá preverí nielen jednotnosť EÚ, ale aj účinnosť protiruských sankcií. „Kto chce, nech proti Putinovi bojuje svetrom a ponožkami. Nech si východní a západní miliardári navzájom zabavujú miliónové jachty a McDonaldy. Pokiaľ by to bolo len v tejto rovine, tak ma to nezaujíma. Ale aby sme si my na Slovensku kvôli konfliktom Západniarov s Rusmi sami zničili náš aj tak krehký priemysel a vedome zbedačili milióny našich rodín, tak TO NIE!“ píše v úvode statusu šéf hnutia Republika Milan Uhrík, podľa ktorého nie je správne, aby museli bežní ľudia trpieť kvôli prekáračkám politikov a miliardárov.

Akí hlúpi musíte byť? Nie sme nezávislí a vy klamete seba, aj nás!“ Tvrdé slová aj pre našich politikov (VIDEO)
Slovensko, ale aj celú Európsku úniu nateraz doslova gniavia vysoké ceny energií, ktoré majú negatívny vplyv prakticky na všetko. Za tieto problémy vraj môže ruská agresia na Ukrajine. Postupne na to prichádzajú aj niektorí poslanci členských... Čítať ďalej
27 | 10 | 2022 | Tibor Malý

„Nech sa sankciami dobrovoľne ničia tí, ktorí chcú. Ale nech do toho neťahajú ostatných,“ konštatuje záverom rázne Uhrík, ktorý si uvedomuje, že Slovensko nedokáže zastaviť nerozumné správanie veľmocí vo svete. „Môžeme sa však k nerozumnému správaniu iných postaviť rozumne A preto vravím NIE hospodárskym sankciám ubližujúcim Slovensku,“ dodáva na záver Milan Uhrík, ktorý aj v nemeckom Bundestagu ukázal, že zrušenie hospodárskych sankcií nežiadajú sami. Život bez sankcií totiž chcú aj Nemci, Belgičania, Poliaci a ďalší.

„Ja naozaj netuším koľko ešte Slováci dokážu ťahať svoje domácnosti, koľko úspor kto má... Ale pokiaľ prídu tie šialene ceny elektriky a plynu, tak budúci rok tu máme väčšinu rodín zrujnovaných. Ktorá rodina vie dať len na energie od 500 € a vyššie mesačne...? Bežne pracujúci s dvomi, tromi deťmi, hypotékou...Uvidíme koľko pomôže štát, keďže v miliardách pomáha na UA... Tak minimálne toľko by mal aj svojim...,“ pridal sa k šéfovi Republiky Milan Štefák.

Pán premiér, nestačí len rapkať „salarabanda - múdrosť, múdrosť“, odkázal Uhrík
Slovensko sa po nepochopiteľnej a brutálnej vražde dvoch mladých mužov pred bratislavským barom Tepláreň na istý čas úplne zmenilo. A najmä politici sa predbiehali v tom, kto je viac smutný, kto chce situáciu s LGBTI komunitou u nás viac zmeniť a... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik