Daniel Krajcer kritizuje babráctvo Romana Mikulca (OĽaNO) v súvislosti so spojenými voľbami. O úplnej katastrofe hovoria aj komentáre
30 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Spojené voľby máme za sebou. Je čas bilancovať. Nie iba výsledky, ale aj priebeh. Daniel Krajcer, bývalý minister kultúry hovorí o zbabranej organizácii. Pozná aj vinníka. Podľa Krajcera je ním minister vnútra, Roman Mikulec. O úplnej katastrofe píšu ľudia v komenároch.

Prvá chyba už pred voľbami

Spojené voľby boli podľa exministra kultúry, Daniela Krajcera najmä o čakaní.

"Nechápem, prečo ľuďom neposielali zoznamy kandidátov do schránok. Kedysi sa to robilo," píše Daniel Krajcer na sociálnej sieti.

Faktom podľa neho je, že by to nebolo po prvý krát, že sa kompetentní spoliehajú na to, že veď nech si aj toto ľudia nájdu na internete.

"To nie je celkom domyslené - viete si predstaviť, ako si nejaká 80-tnička zo Zborova či Jamníka sadne k pc a aktívne dohľadáva, kto vlastne kandiduje?" Pýta sa Krajcer.

O bezpečnosť volieb sa staralo vyše 4300 policajtov
O bezpečný priebeh volieb sa stará vyše 4300 policajtov. V službe ich je počas soboty viac ako 6500. Informoval o tom viceprezident Policajného zboru Damián Imre. Zdôraznil, že príslušníci Národnej kriminálnej agentúry skúmajú podnety, ktoré sa... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Čo to spôsobilo?

Krajcer poukazuje na to, že takto sa pred volebnými miestnosťami niekde čakalo aj viac, ako pol hodinu. 

"V týchto voľbách by to výrazne ušetrilo čas pri rozhodovaní. Najmä starším ľuďom, ktorí nie sú zbehlí na internete. Nechcem ukazovať prstom, ale politickú zodpovednosť má Mikulec. Zasa raz..." sklamane konštatuje Krajcer.

Vox populi ...

"Čakal som pred volebnou miestnosťou, ako za socíku na mäso," konštatuje Peter Mézeš.

"Je to úplná katastrofa. Spojené voľby bez zoznamov. Vyzerá to ako segregácia najpoctivejších voličov v seniorskom veku. Mnohí z nich nemajú internet a zostali bez informácií, lebo FB, kde sa prevažne kandidáti prezentujú nemajú. Veľakrát budú voliť matuzalemov, ktorí roky nič neurobili vo VÚC, ale rezonuje im ich meno a priezvisko, hoci žiadne činy," upozorňuje v komentároch aj Eva Benková.

Samosprávne kraje už poznajú svojich nových predsedov
Samosprávne kraje už poznajú svojich nových predsedov. Obyvatelia ich zvolili v sobotňajších (29. 10.) krajských voľbách, ktoré sa konali spolu s komunálnymi. Šesť krajov si svojich doterajších šéfov ponechalo, v dvoch nastáva zmena. Nitriansky... Čítať ďalej
30 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik