O bezpečnosť volieb sa staralo vyše 4300 policajtov
29 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

O bezpečný priebeh volieb sa stará vyše 4300 policajtov. V službe ich je počas soboty viac ako 6500. Informoval o tom viceprezident Policajného zboru Damián Imre. Zdôraznil, že príslušníci Národnej kriminálnej agentúry skúmajú podnety, ktoré sa týkajú volebnej korupcie.

"Tým, že ide o spojené voľby a je väčší počet kandidátov vo voľbách, spracúvame násobne viac oznámení ako v bežný volebný deň," podotkol. Upozornil, že volebná korupcia nie je len o dávaní alebo sľubovaní úplatku za to, ako bude človek voliť. "Je to aj prijímanie úplatku," dodal. Na voličov apeloval, aby takéto konanie polícii nahlásili.

Policajný viceprezident zatiaľ nechcel konkretizovať jednotlivé skutky, ktoré v súvislosti s volebnou korupciou vyšetruje. "Je to v rukách orgánov činných v trestnom konaní. Mohli by sme ohroziť vyšetrovanie," ozrejmil Imre.

V sobotu si voliči prvýkrát v jeden deň vyberajú svojich zástupcov do orgánov miest, obcí i samosprávnych krajov. Hlasovať môžu len v mieste svojho trvalého bydliska.

VÁŽNE porušenie ZÁKONA: Remišová sa VYKAŠĽALA na moratórium! Úmyselne?
Na Facebooku sme si v redakcii všimli status pani podpredsedníčky vlády Veroniky Remišovej. Na tom by nebolo nič čudné, keby ním šéfka ministerstva informatizácie, regionálneho rozvoja a investícií (MIRRI) neporušila volebné moratórium. Jej strana... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik