V neskoršom jesennom období vydržia hmly a nízka oblačnosť stále dlhšie
27 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

V neskoršom jesennom období už so slabnúcim slnečným žiarením vydržia hmly a nízka oblačnosť stále dlhšie. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Vo štvrtok sa niekoľko stoviek metrov nad povrchom udržala výrazná stabilná vrstva, ktorá zapríčinila, že najmä na juhu bolo celý deň hmlisto alebo zamračené s nízkou oblačnosťou a s teplotou okolo 12 až 13 stupňov Celzia. Na ostatnom území sa podľa meteorológov väčšinou ukázalo slnko a teplota vystúpila na 15 až 20 stupňov Celzia.

"Výrazné rozhranie v počasí vytvorili aj pohoria. Napríklad v okolí Malých Karpát sa oblačnosť na záhorskej strane rozpadla a teplota tak vystúpila až na takmer 20 stupňov Celzia (Kuchyňa)," poznamenali zo SHMÚ. V podunajskej časti sa pod oblačnosťou veľmi neoteplilo a v rovnakom čase tam bolo okolo 12 stupňov Celzia.

Podobne výrazné rozdiely boli popoludní aj na celom rozhraní nízkej oblačnosti, tiahnucom sa od Nitrianskeho kraja cez Banskobystrický až po Košický kraj.

Akí hlúpi musíte byť? Nie sme nezávislí a vy klamete seba, aj nás!“ Tvrdé slová aj pre našich politikov (VIDEO)
Slovensko, ale aj celú Európsku úniu nateraz doslova gniavia vysoké ceny energií, ktoré majú negatívny vplyv prakticky na všetko. Za tieto problémy vraj môže ruská agresia na Ukrajine. Postupne na to prichádzajú aj niektorí poslanci členských... Čítať ďalej
27 | 10 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik