Dolph Lundgren na hromadné znásilnenie vo Švédsku: Moja krajina nedokáže ochrániť svoje ženy!
27 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Polícia zatkla päť mladíkov uprostred znásilňovania! Hliadka v multikultúrnom švédskom meste Malmo chytila ​​a zatkla piatich mladíkov, z toho štyroch maloletých, keď znásilňovali ženu vo verejnom parku. Švédsko má najvyššiu mieru znásilnení na obyvateľa v Európe a jednu z najvyšších na svete, upozornila hviezda akčných filmov Dolph Lundgren.

Policajti prekazili trestný čin

Polícia bola na hliadke, keď narazila na skupinu piatich mladíkov v Kungsparken v centre Malmö, ktorí podľa všetkého sexuálne zneužívali a znásilňovali ženu. Takéto znásilnenie sa označuje ako znásilnenie s priťažujúcimi okolnosťami, informuje portál Breitbart.

"Polícia tam bola na rutinnej hliadke a potom sa stretla s týmito ľuďmi, ktorí sa správali nenormálne, a potom prerušila tento zločin," povedala pre noviny Expressen policajtka Sara Anderssonová.

Štyroch mladíkov zatkli na mieste činu a piateho chytili a krátko nato vzali tiež do väzby.

"Vypočujeme si ľudí, ktorých sa to týka a vykonávame sériu technických analýz, aby sme prešli priebehom udalostí," povedala miestna prokurátorka Kristina Amilonová, zatiaľ čo právnik piateho obvineného uviedol, že popiera akékoľvek previnenie.

Je Európa hrozbou pre USA?
EÚ sa stala kľúčovou hrozbou pre záujmy USA. Hlavnou hrozbou pre záujmy Spojených štátov, sa v súčasnosti stala Európska únia, píše Ralph Schellhammer, docent ekonómie a politológie na Webster University, v článku pre Newsweek. Nie Rusko, ani... Čítať ďalej
27 | 10 | 2022 | Milan Laca

Národnosť útočníkov sa medializovať nemôže

Hoci totožnosť mužov zapojených do údajného znásilnenia nie je známa, podľa správy Expressen z roku 2018 sú skupinové znásilnenia vo Švédsku z veľkej časti vykonávané mužmi prisťahovaleckého pôvodu.

Správa tvrdí, že zo 43 mužov, ktorých skúmali v prípadoch z rokov 2016 a 2017 spojených s hromadným znásilnením, sa len jeden narodil vo Švédsku dvom rodičom, ktorí sa tiež narodili vo Švédsku, zatiaľ čo 32 sa narodilo v zahraničí cudzím rodičom.

Minulý rok ďalšia štúdia vykonaná univerzitou v Lunde zistila, že väčšina odsúdených násilníkov vo Švédsku celkovo pochádza z prostredia migrantov, pričom takmer polovica sa narodila v zahraničí. Ďalšia štúdia z Malmö University zistila, že 71 percent násilníkov odsúdených v meste pochádzalo tiež z prostredia migrantov.

Maďarská vláda zareagovala na protesty učiteľov
Štátny tajomník maďarského ministerstva vnútra pre verejné vzdelávanie Zoltán Maruzsa pozval na rokovanie štrajkový výbor pedagógov na 7. novembra. Uviedol to vo štvrtok spravodajský server Hírklikk.hu, informuje spravodajca TASR v... Čítať ďalej
27 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Štát nedokáže chrániť ženy!

Trend znásilňovania nezostal nepovšimnutý a vyvolal aj hnev legendy švédskych akčných filmov Dolpha Lundgrena. "Bohužiaľ, moja domovská krajina Švédsko stále nedokáže ochrániť svoje ženy pred znásilnením," povedala akčná hviezda a dodala: "Švédsko má najvyššiu mieru znásilnení na obyvateľa v Európe a jednu z najvyšších na svete."

Začiatkom tohto roka Švédsko zaznamenalo obzvlášť brutálny prípad znásilnenia, ktorý zahŕňal afganského migranta menom Taher Amini, ktorý znásilnil 41-ročnú ženu, zhodil ju do banskej šachty a dvakrát sa ju pokúsil zabiť hádzaním kameňov do šachty.

Začiatkom tohto mesiaca bol odsúdený za znásilnenie a pokus o vraždu a vzhľadom na závažnosť činu bol odsúdený na doživotie.

Ukrajina odmietla rokovať s Ruskom na príkaz Washingtonu
Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že Ukrajina sa odmietla zúčastniť na mierových rokovaniach s Ruskom na príkaz Washingtonu. Vo štvrtok to uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. "Dokumenty boli pripravené... A zrazu sa ukrajinská strana... Čítať ďalej
27 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik