Ukrajina odmietla rokovať s Ruskom na príkaz Washingtonu
27 | 10 | 2022 I Ivan Mihale

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil, že Ukrajina sa odmietla zúčastniť na mierových rokovaniach s Ruskom na príkaz Washingtonu. Vo štvrtok to uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

"Dokumenty boli pripravené... A zrazu sa ukrajinská strana stiahla a vyhlásila, že nie je ochotná v rokovaniach pokračovať," povedal Peskov a dodal, že podľa Putina je "zjavné, že príkaz na zastavenie vyjednávaní prišiel z Washingtonu".

"My (s rokovaním) súhlasíme, ale v tomto prípade ide o absolútnu neochotu z ukrajinskej strany," vyhlásil Peskov. Podľa jeho slov je Rusko pripravené zaistiť, že sa "jeho záujmy ocitnú na rokovacom stole".

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu zavrhol akúkoľvek možnosť rokovaní s Moskvou a odsúdil Putinovu "plánovanú rétoriku". Zelenskyj na konci septembra tiež vyhlásil, že s Ruskom vyjednávať nebude, pokiaľ bude Putin zastávať funkciu prezidenta Ruskej federácie.

Agentúra AFP pripomína, že rokovania medzi Ruskom a Ukrajinou sú od marca na mŕtvom bode, pričom za tento stav sa obe krajiny navzájom obviňujú. (tasr/AFP)

Naozaj vosková figúra?
"Je to smutné", kongresmanka prirovnala Bidena k voskovej bábike. Americká kongresmanka Tenneyová označila prezidenta Bidena za nedostatočne kvalifikovaného na prezidentský post. Členka Snemovne reprezentantov Kongresu USA Claudia Tenneyová... Čítať ďalej
26 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik