Milan Uhrík: Leyenová už šípi, že je zle!
25 | 10 | 2022 I Alica Kočišová

Milan Uhrík, predseda hnutia Republika na sociálnej sieti informoval, že Brusel má na krku poriadny škandál. Podľa jeho slov sa potvrdzuje, že biznis okolo vakcín nebol tak úplne v poriadku a že nešlo ani tak o toľko propagovanú slobodu, ale skôr o kšeft, na ktorom ktosi zarobil. 

Poslanec Európskeho parlamentu Uhrík píše: "O podozrivý nákup  vakcín za desiatky miliárd eur sa zaujíma už nielen Európsky dvor audítorov, ale aj európska prokuratúra a výbor europoslancov. Pevne verím, že postupne odhalíme, čo bolo na pozadí tej násilnej vakcinačnej kampane."

Predsedníčka Európskej komisie už šípi, že je zle

Dodáva, že s kolegami, ktorí sú členmi daného výboru je v kontakte a o vývine situácie bude svojich sledovateľov informovať. K príspevku pripojil aj link k videu, z ktorého je zrejmé, že na podozrivé kontrakty s farmaceutickými firmami sa predsedníčky Leyenovej pýtal pred celou Európou aj osobne, ale tá mu neodpovedala, zostala ticho. "Už vie, že je zle!" dodáva na záver.

Video s otázkami

K príspevku je pripojené staršie video, v ktorom sa hnutie Republika pýta, čo presne je v týchto zmluvách a čo presne skrývajú? Uvádzajú v ňom, že niektoré stránky zmlúv o nákupe vakcín sú nečitateľné, pretože text zmlúv bol takme úplne zakrytý, takže jednotlivé strany boli len čiernou machuľou bez riadnych informácií. Po otázkach novinárov na detaily zmluvy medzi Európskou komisiou a farmaceutickými spoločnosťami, boli zmluvy zverejnené v takejto forme. V plnom rozsahu ich vraj zverejniť nemôžu, s odvolaním sa na vlastné záujmy, ktoré musia chrániť. Kto však chráni záujmy ľudí? Kde sú záujmy občanov, ktorých peniaze boli minuté alebo premrhané, aby si kúpili zdravotnícke produkty, ktoré neposkytujú to, k čomu boli uvedené na trh? Tieto a podobné otázky odznievajú vo videu. 

Na otázku, či Pfizer testoval svoju vakcínu na zastavenie šírenia vírusu, vraj hnutie Republika dostalo zápornú odpoveď, ktorá ich šokovala. Uvádzajú ďalej, že ľudí nútili očkovať sa takýmto produktom, aby si mohli uplatniť svoje základné práva, pričom spoločnosti tvrdili, že očkovaním sa zabráni nákaze a tiež šíreniu vírusu. Tlačili na svedomie občanov, keď apelovali na ochranu starých rodičov, ktorých mal zaočkovaný ochrániť, či neohroziť a pritom neboli vakcíny vôbec na túto svoju funkciu testované. Vo videu ďalej uvádzajú, že po tom, čo žiadali o výsledky klinických štúdií, aby sa pri rozhodovaní a hlasovaní mohli ku svojej voľbe postaviť zodpovedne, so všetkými informáciami potrebnými k rozhodnutiu, im Pfizer predložil klinickú štúdiu, ktorá podľa poskytnutých údajov bola zahájená už 14.1.2020. Moderna údajne predložila skúšku dokonca z roku 2017. Ako je to možné? - pýtajú sa na divnú nezhodu v dátumoch.

Škandál sa nabaľuje aj okolo manžela Ursuly von der Leyenovej

Medzitým ku svojmu pôvodnému príspevku doplnil Milan Uhrík nasledovný komentár: "V zahraničí, najmä v USA takisto presakuje na verejnosť škandál o silnom konflikte záujmov Leyenovej manžela, ktorý figuruje medzi príjemcami miliónových dotácií z európskych peňazí. Opäť na medicínsky výskum... Okolo tejto korporátno-vládnej polo-mafie, ktorá si spravila z choroby a nešťastia ľudí miliardový mega biznis bude ešte horúco... Skôr či neskôr všetko vyjde na povrch."

Fico o Jurinovej: Keď nastupovala, nevedela ani kde sú tu sociálky
V pondelok sa v Žiline konala tlačová beseda kandidáta na predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Igora Chomu. TB sa zúčastnili aj Juraj Blanár, ktorý kraj viedol v minulosti a predseda Smeru-SD, Robert Fico. Zlé ekonomické... Čítať ďalej
25 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik