Fico o Jurinovej: Keď nastupovala, nevedela ani kde sú tu sociálky
25 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

V pondelok sa v Žiline konala tlačová beseda kandidáta na predsedu Žilinského samosprávneho kraja  (ŽSK) Igora Chomu. TB sa zúčastnili aj Juraj Blanár, ktorý kraj viedol v minulosti a predseda Smeru-SD, Robert Fico.

Zlé ekonomické ukazovatele

„Županke Jurinovej spolu s pánom podpredsedom Janckulíkom sa podarilo náš kraj dostať na posledné miesto, čo sa týka ekonomického zdravia. Na tejto pozícii sa už držíme druhý rok, sme najzadlženejší kraj, veľmi sme klesli v transparentnosti, máme tu podpísané zmluvy, ktoré sú obrovsky nevýhodné pre župu," priblížil Choma. Tiež vysvetlil ďalších niekoľko problémov, s ktorými sa ŽSK borí okrem otrasného stavu dopravy, keďže obzvlášť mesto Žilina je významným dopravným uzlom.

Niekoľko faktov a zaujímavostí z KOMUNÁLNYCH volieb 2022
Komunálne voľby sú za dverami. Obce začali s prípravou a my Vám prinášame niekoľko faktov a zaujímavostí, ktoré oznámili predstavitelia Štatistického úradu (ŠÚ) SR, napríklad aj to, čo sa bude diať keď sa zmení čas z letného na zimný. V... Čítať ďalej
24 | 10 | 2022 | Ivan Mihale

Avizoval veľké problémy

„Mal som možnosť opakovane navštevovať Žilinský kraj pri mnohých príležitostiach a pri bežných rozhovoroch s ľuďmi mi každý hovoril, čo to tu máme za predsedníčku samosprávneho kraja, vôbec sa neposúva tento kraj dopredu. Ak je kraj na poslednom mieste, pokiaľ ide o ekonomické zdravie, pokiaľ ide o zadlženosť, to sú parametre, ktoré naznačujú, že kraj môže mať obrovské problémy, ak by takto pokračoval ďalej,“ uviedol predseda Smeru Robert Fico.

Ak teda voľby v tomto kraji vyhrá Igor Choma, predseda Smeru mu odporučil, aby sa zo začiatku zameral na návštevy jednotlivých okresov, kde by ako s vedením samospráv, tak aj s občanmi hovoril o tom, čo potrebujú.

Ten, čo odovzdal kraj Jurinovej

„Igor Choma ako primátor krajského mesta preukázal, že dokáže riadiť veľkú samosprávu. Krajské mesto je svojim spôsobom malá VÚCka. Preukázal, že samospráva mu je blízka, dokonca, za čo mu chcem poďakovať, bol aj poslancom vyššieho územného celku a významným spôsobom prispel pre rozvoj v tej časti, kedy sme my pôsobili,“ povedal Juraj Blanár na záver.

Komunálne a krajské voľby: TIS dozerá na transparentnosť
Do komunálnych a župných volieb ostáva ešte týždeň. Na financovanie kampane jednotlivých kandidátov dohliada aj nezisková organizácia Transparency International Slovensko (TIS). Z Facebooku sa vám zatočí hlava TIS zisťovala údaje z knižnice... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik