Rusko rekordne zbrojí
24 | 10 | 2022 I Milan Laca

Medvedev informoval o niekoľkonásobnom zvýšení výroby všetkých druhov zbraní v Rusku.

Produkcia zbraní a špeciálneho vybavenia v Rusku sa niekoľkonásobne zvýšila, napísal podpredseda Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev na svojom kanáli Telegram.
Máme dosť!
"Pri čítaní analýzy nepriateľa som opakovane narazil na vyhlásenia, že vojenská technika a zbrane, ktoré sú v Rusku žiadané, sa čoskoro minú. Akoby sa všetko minulo. Nedúfajte. Výroba zbraní a špeciálneho vybavenia sa mnohonásobne zvyšuje vo všetkých smeroch, od tankov a zbraní,  po vysoko presné rakety a drony. Počkajte!" povedal Medvedev.
Bol na kontrole

Podľa jeho slov, na pokyn prezidenta Vladimira Putina vykonal kontrolnú kontrolu výroby tankov v Uralvagonzavode v Nižnom Tagile. S vedením podniku diskutoval o otázkach urýchlenia dodávok vybavenia ruským jednotkám. "Úlohou bola dôsledná implementácia Príkazu na obranu štátu vo všetkých jeho kľúčových parametroch, aby sa predišlo výpadkom v dodávkach vyrobených zariadení," zdôraznil Medvedev. Zodpovedným osobám pripomenul aj dôsledky nesplnenia príkazu štátu, ktoré môže zahŕňať aj trestné stíhanie.

Ukrajina chystá veľkú mobilizáciu
„Strana.ua“ nevylúčila masovú mobilizáciu na Ukrajine ako reakciu na čiastočnú v Ruskú. Na Ukrajine plánujú začať masovú mobilizáciu kvôli ohlásenej čiastočnej mobilizácii v Ruskej federácii. Kyjev sa obáva početnej prevahy ruskej armády na... Čítať ďalej
24 | 10 | 2022 | Milan Laca

Dodávky idú

Ministerstvo obrany dostalo dávku opticko - elektronickej munície , ktorá vytvára maskovaciu aerosólovú clonu na ochranu vozidiel a obrnených vozidiel pred vysoko presnými zbraňami. Vytvorenie aerosolovej clony vo vzdialenosti 10 až 80 m netrvá dlhšie ako dve sekundy. V septembri Putin požadoval zvýšenie výroby a skrátenie výrobného času v podnikoch vojensko-priemyselného komplexu krajiny v čo najkratšom čase. Musia čo najskôr zabezpečiť dodanie požadovanej techniky a zbraní jednotkám, povedal Medvedev.  

Rusko útočí
Ruské ozbrojené sily začali s raketovými útokmi 10. októbra, dva dni po útoku na Krymský most, za ktorým podľa ruských úradov stoja ukrajinské spravodajské služby. Údery sú zamerané na energetiku, obranný priemysel, vojenské veliteľské a komunikačné zariadenia v celej Ukrajine. Odvtedy  v ukrajinských regiónoch každý deň vyhlasujú letecké poplachy, niekedy aj v celej krajine. Prezident Volodymyr Zelensyj povedal, že 30 percent elektrární v krajine bolo zničených, čo viedlo k masívnym výpadkom elektriny.
 
Ukrajina i USA odmietli tvrdenia, že Kyjev pripravuje použitie špinavej bomby
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odmietol v nedeľu tvrdenia ruského ministra obrany Sergeja Šojgua, že Kyjev pripravuje použitie tzv. špinavej bomby. Za "priehľadne falošné" ich medzitým označil Washington. TASR informácie prevzala od... Čítať ďalej
24 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr
 
Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik