Vladimír Putin gratuluje: "Z duše Vám želám, drahý priateľ..."
23 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Ruský prezident Vladimir Putin zagratuloval v nedeľu čínskemu prezidentovi Si Ťin-pchingovi, ktorý  si zaistil tretie päťročné funkčné obdobie na poste generálneho tajomníka Komunistickej strany Číny, a vyjadril nádej, že Rusko bude s Čínou aj naďalej "úzko spolupracovať".

TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP a vyjadrenia ruského prezidenta zverejneného na webovej stránke Kremľa.

"Prijmite moje najvrúcnejšie gratulácie k príležitosti Vášho znovuzvolenia na post generálneho tajomníka Komunistickej strany Číny. Záver 20. zjazdu Komunistickej strany potvrdil vašu vysokú politickú autoritu a súdržnosť strany, ktorú vediete," uvádza Putin vo vyhlásení.

Šéf Kremľa ďalej uviedol, že sa "bude tešiť na pokračovanie" spoločného "konštruktívneho dialógu a úzkej spolupráce" zameranej na rozvitie vzťahov Ruska a Číny.

Ukrajinci zatkli Ukrajinca. Dôvod? Vlastizrada!
V ukrajinskom meste Záporožie zadržali pre podozrenia z vlastizrady bývalého majiteľa podniku na výrobu lietadlových motorov Motor Sič Viačeslava Bohuslajeva. S odvolaním sa na bezpečnostné zložky o tom v sobotu informovali ukrajinské médiá s tým,... Čítať ďalej
23 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová

"Z duše Vám želám, drahý priateľ, nové úspechy pri zodpovednej činnosti, veľa zdravia a šťastie," uviedol Putin

Čínskemu prezidentovi poslal v nedeľu gratulačný list aj severokórejský vodca Kim Čong-un. "Budem spolu s Vami tvoriť krajšiu budúcnosť vzťahov KĽDR a Číny, ktoré budú zodpovedať súčasným požiadavkám," napísal Kim.

 AFP upozorňuje, že gratulácie prišli rýchlo z krajín, ktoré sú spojencami Číny, pričom Spojené štáty na Si Ťin-pchingové opätovné zaistenie úrady zatiaľ nereagovali.

Čínsky prezident Si Ťin-pching si v nedeľu zaistil tretie päťročné funkčné obdobie na poste generálneho tajomníka Komunistickej strany Číny. Ako píše agentúra AFP, takmer s určitosťou to znamená, že v marci bude na výročnom zasadnutí čínskeho parlamentu, Národného ľudového kongresu, znova zvolený za prezidenta. Si Ťin-pching (69), ktorý sa dostal k moci v roku 2012, si tak upevnil svoje postavenie najmocnejšieho čínskeho politika od čias Mao Ce-tunga.

Dlhé a trápne ticho Joe Bidena, "zablokovala" ho otázka novinára (video)
Americký prezident Joe Biden sa zdal stratený, keď sa ho v novom rozhovore pýtali, či by jeho manželka Jill Biden chcela, aby sa v roku 2024 uchádzal o znovuzvolenie. Reakciu amerického prezidenta Joe Bidena, zverejnil maďarský portál... Čítať ďalej
23 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik