Incident v Číne počas zjazdu vládnucej Komunistickej strany Číny, čínska cenzúra odvšadiaľ vymazala. Máme video!
23 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Bývalého čínskeho prezidenta Chu Ťin-tchao v sobotu neočakávane vyviedli zo zatvárajúcej ceremónie zjazdu vládnucej Komunistickej strany Číny. Táto udalosť mala do značnej miery narušiť inak detailne naplánovanú ceremóniu. Video zachytáva celú situáciu vyvedenia bývalého čínskeho prezidenta.

Chu (79), ktorý je predchodcom súčasného čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga, bol počas ceremónie usedaný po Si Ťin-pchingovej ľavici. Neskôr ho tamojší stevardi odviedli z pódia Veľkej sály ľudu v Pekingu, uviedol pre agentúru Reuters svedok udalosti.

Video zverejnené na YouTube kanály zachytáva, ako sa stevard opakovane snaží Chu Ťin-tchaoa zdvihnúť zo sedadla, čo upútalo pozornosť okolosediacich predstaviteľov.

Vo videu je tiež vidieť, ako Si pridržiava rukou dokumenty, ktoré sa Chu počas incidentu snažil zobrať zo stola.

Zjazd čínskej Komunistickej strany sa koná zväčša za zatvorenými dverami, no k incidentu s bývalým čínskym prezidentom prišlo krátko po tom, ako mohli do miestnosti vstúpiť novinári, ktorí pokrývali zatváraciu ceremóniu.      

Náhly odchod bývalého čínskeho prezidenta z ceremónie ostáva nevysvetlený, pričom čínska cenzúra rýchlo vymazala akékoľvek príspevky odkazujúce na incident z čínskych sociálnych sietí.

Video:

Bývalý čínsky líder Chu Ťin-tchao "sa necítil dobre", keď ho počas záverečného ceremoniálu zjazdu vládnucej Komunistickej strany Číny nečakane eskortovali zo zasadacej sály. Tvrdia to tamojšie štátne médiá.

"Chu trval na svojej účasti na záverečnom zasadnutí napriek tomu, že sa v uplynulom čase zotavuje. Keď mu počas zasadnutia prišlo nevoľno, personál ho v záujme jeho zdravia odprevadil do vedľajšej miestnosti," uviedla tlačová agentúra Sinchua - štátny spravodajský orgán Pekingu - citovaná tlačovou agentúrou AFP.

Dlhé a trápne ticho Joe Bidena, "zablokovala" ho otázka novinára (video)
Americký prezident Joe Biden sa zdal stratený, keď sa ho v novom rozhovore pýtali, či by jeho manželka Jill Biden chcela, aby sa v roku 2024 uchádzal o znovuzvolenie. Reakciu amerického prezidenta Joe Bidena, zverejnil maďarský portál... Čítať ďalej
23 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik