Ukrajina hlási: Rusko zasiahlo polovicu výrobnej kapacity teplární!
22 | 10 | 2022 I Diana Zaťková/TASR

Ruské raketové útoky od 10. októbra zasiahli najmenej polovicu výrobnej kapacity ukrajinských teplární, avšak nie všetky prestali pracovať úplne, povedal v piatok ukrajinský minister pre energetiku Herman Haluščenko. TASR správu prevzala z britského denníka The Guardian.

Haluščenko v rozhovore pre agentúru Reuters uviedol, že ruskými útokmi bolo zasiahnutých 30 až 40 percent celkovej energetickej infraštruktúry na Ukrajine. Tieto útoky označil za zámer zničiť ukrajinský energetický systém – čo sa však podľa neho nepodarilo Rusku dosiahnuť.

Podľa Haluščenka Rusko ostreľovalo aj zariadenia, ktoré zasiahlo už predtým, "aby ich úplne zničilo". Ako dodal, jednou z možností, ako prekonať krízu, by mohol byť dovoz elektriny na Ukrajinu.

Vojna, nevojna, tíško obchodujú
Šesť krajín EÚ obnovilo obchod s Ruskom na úroveň z februára tohoto roka. Viacero európskych krajín v júni obnovilo export a import s Ruskom monimálne na februárovú úroveň, vyplýva z analýzy údajov národných štatistických služieb, ktorú urobila... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik