Šutaj Eštok reaguje na najnovší Lipšicov nápad: Chce nás všetkých odpočúvať? To hraničí s úchylkou!
21 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Procesy sú zdĺhavé! Myslí si to špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a chce preto odpočúvať ľudí bez predchádzajúceho povolenia súdu! Návrh, ktorý predniesol, hraničí pomaly až s úchylkou. V tom lepšom prípade ide o úplné zneužívanie moci, kritizuje opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok.

Lipšic vo štvrtok na zasadnutí Ústavnoprávneho výboru Národnej rady Slovenskej republiky uviedol, že si vie predstaviť, že by polícia mohla začať odpočúvanie aj bez predchádzajúceho súhlasu súdu. Súd by sa k celej situácii vyjadril až dodatočne. Nie je však jasné, ako by sa celá situácia riešila v prípade, keby súd dodatočne súhlas nevydal.

Lipšic pri predloženom návrhu argumentuje útokom na LGBTI komunitu na Zámockej ulici. Na druhej strane sa však v poslednom období stále častejšie hovorí o podozrenia z manipulácie rôznych trestných konaní a policajných úkonov. Preto je otázne, či majú orgány činné v trestnom konaní dostatočnú dôveru na to, aby mohli byť takto samostatné, informuje TASR.

Belousovová o ocenení Čaputovej: ZASLÚŽI si to! Odvážne totiž ČELÍ VLASTNÉMU NÁRODU
Pani prezidentke Čaputovej pribudla do jej zbierky zahraničných ocenení. Ona totiž celým svojím konaním napĺňa definíciu liberalizmu - svoje záujmy a potreby dôsledne nadradzuje nad záujmy celku, t.j. nad záujmy a potreby vlastného národa a štátu.... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Lipšic nás chce všetkých odpočúvať!

"Návrh, ktorý predniesol, hraničí pomaly až s úchylkou. V tom lepšom prípade ide o úplné zneužívanie moci. Podľa Lipšicovho návrhu by nás mohol nechať odpočúvať kedykoľvek, kdekoľvek a bez toho, aby o tom musel rozhodnúť sudca," varuje Šutaj Eštok na sociálnej sieti.

Poslanec pripomína, že pred rokom chcel Mikulec zmeniť podmienky na odpočúvanie hovorov natoľko, že by neexistoval orgán, ktorý by kontroloval, koho polícia odpočúva, prečo sa tak deje, ani čo s takýmito nahrávkami urobí. "Tento špicľovací návrh vtedy neprešiel. Dnes sme svedkami opätovnej úvahy, tentoraz od Daniela Lipšica." 

"História sa opakuje. Nedovoľme, aby sa Slovensko podobalo na najhoršie totalitárne režimy, kde vláda a politicky motivovaná tajná polícia odpočúva všetkých občanov bez súhlasu sudcu," vyzýva na záver statusu Šutaj Eštok.

Mazurek opäť otvoril Pandorinu skrinku a Slováci sa znovu odtrhli
Drahota vládne svetu! Skutočnosť, ktorá sa nedá odškriepiť kvári naozaj celý svet a generácie, ktoré v súčasnosti žijú si túto krutú súčasnosť budú zrejme pamätať až do svojej smrti. Smutné však je, že ľudia zatiaľ nevidia ani to pomyselné svetlo... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Tibor Malý

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik