Muž s priateľom sa bozkávali, napadli ich! HAMRAN koná!
20 | 10 | 2022 I Gabriela Fedičová

Policajný prezident Štefan Hamran dal pokyn na prešetrenie postupu hliadky, ktorá bola privolaná k incidentu v bratislavskej reštaurácii.

„V podstate sa nestalo nič výnimočné, kým si asi o tri stoly vedľa neprisadli dvaja muži a jedna žena. Aj napriek tomu, že viem aké je na Slovenskú dekórum, na moment som sa pozabudol a dali sme si takú tú polsekundovú pusu, ktorú zvyčajne pri partnerovi neregistrujete, nepríde vám, že je to niečo nebezpečné, pohoršujúce. V podstate na to hneď zabudnete, lebo dúfate, že takýchto momentov bude ešte milión,“ napísal mladý muž na sociálnu sieť.

„Nasledovalo búchanie po stole, vety typu, že terorista na Zámockej urobil dobre a je škoda, že sme tam neboli vtedy aj my. To už som nedal a povedal mu, že za tie slová, ešte bude niesť zodpovednosť. Na to sa zdvihol, že je čas mi dať po papuli, zastavila ho partnerka s tým, aby sme radšej išli do p… preč, lebo ešte nevieme, čoho je schopný…,“ opísal incident.

Policajti bozkávajúcemu páru vraj krivdili

„Zatiaľ, čo nás presviedčali, že nemáme šancu získať nápravu, ten kto nás napadol v pohodičke odišiel, aj keď mal čakať. Ešte sme mali pekný – asi 15 minútový pokec s chalanmi policajtami, ktorí síce boli príjemní, no môjmu priateľovi dali peknú lekciu o tom aký je život na Slovensku,“ dodal Tomáš.

Postup polície kritizoval jeden z aktérov incidentu, ktorého mali spolu s priateľom napadnúť pre prejavy náklonnosti. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti

Policajný zbor na základe monitoringu sociálnych sietí zachytil krátko po jeho zverejnení verejne zdieľaný status dotknutej osoby, v ktorej opisovala incident z reštaurácie v Bratislave, informuje stránka Polícia SR.

"O prípade bol obratom informovaný prezident Policajného zboru Štefan Hamran, ktorý vydal pokyn osobu proaktívne kontaktovať s cieľom získania ďalších informácií a podkladov. Prezident PZ vo vzťahu ku Krajskému riaditeľstvu Policajného zboru v Bratislave vykonal také kroky, aby došlo k náležitému objasneniu postupu hliadky, ktorá bola privolaná na miesto incidentu," píšu.

Hamranove stanovisko

"Policajt pri vykonávaní služobnej činnosti koná a rozhoduje vždy objektívne, nestranne, bez predsudkov a zaujatosti, nikoho nediskriminuje, a to aj s ohľadom na národné, národnostné, náboženské, rasové, etnické, triedne, rodové, sexuálne, vekové, sociálne, politické a ekonomické odlišnosti.” - a očakáva, že sa týmto stanoviskom, ktoré je zakotvené v Etickom kódexe bude riadiť každý príslušník PZ.

ŠOKUJÚCE zistenie: Vrah zo Zámockej nemal v hľadáčiku primárne dúhovú menšinu. Nenávidel všetkých! Na muške mal aj FICA
Akosi to nesedí s nenávisťou výlučne k LGBTI+ komunite! Vypovedať na NAKA o streľbe na Zámockej totiž bol aj šéf Smeru Robert Fico. Ak primárnymi cieľmi stredoškoláka boli politici naprieč celým politickým spektrom, počnúc Hegerom a končiac... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik