Zmizlo 50 metrov plynovodu Nord Stream!
19 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Približne 50 metrov ropovodu Nord Stream1 je úplne preč po údajnej sabotáži plynovodov. Dánske úrady potvrdili, že škody boli spôsobené výbuchom, informuje portál Breitbart.

Poškodenie plynovodov Nord Stream 1 a Nord Stream 2 podľa dánskej polície spôsobili výbuchy, ktoré spolu so spravodajskou službou PET a dánskymi ozbrojenými silami označili za sabotáž. Vyšetrovanie na miestach ukázalo, že škody boli spôsobené silnými výbuchmi.

„Na základe predbežných vyšetrovaní sa PET a kodanská polícia rozhodli vytvoriť spoločnú vyšetrovaciu skupinu, ktorá sa bude zaoberať ďalším vyšetrovaním incidentov,“ uviedli dánske úrady v tlačovej správe .

Švédske noviny Expressen zverejnili prvé zábery poškodenia plynovodu Nord Stream 1, pričom poznamenali, že chýbalo asi 164 stôp potrubia v dôsledku škôd spôsobených výbuchom. Ten zatiaľ opatrne označujú za úmyselnú sabotáž.

Nové bojisko - Arktída!
V Spojených štátoch našli nový región na „konfrontáciu“ s Ruskom. Americký senátor King priznal, že Arktída sa stane centrom konfliktu medzi Ruskom a Spojenými štátmi. Do boja! Senátor Angus King v rozhovore pre CNN povedal, že globálne... Čítať ďalej
19 | 10 | 2022 | Milan Laca

„Ako predchádzajúce vyšetrovanie miesta činu ovplyvnilo potrubia a okolie, nie je jasné. Niektoré časti potrubia majú rovné ostré hrany, na iných častiach je kov silne zdeformovaný,“ napísali noviny a poukázali na to, že časti poškodeného potrubia už mohli byť vyšetrovateľmi vyrezané na analýzu pred zaznamenaním týchto obrázkov.

Švédske úrady pôvodne ohradili oblasť okolo únikov ropovodu začiatkom tohto mesiaca, aby mohli vykonať vyšetrovanie údajnej sabotáže ropovodov, ale oblasť už znova otvorili, hoci je stále vydané navigačné varovanie.

Zatiaľ čo väčšina krajín súhlasila s tým, že príčinou škôd na ropovode je pravdepodobne sabotáž, len málo z nich priamo obvinilo iné krajiny alebo strany zo sabotáže. Rusko, z ktorého plyn v plynovodoch prúdi, tvrdí, že za sabotážou môže byť západ, konkrétne „Anglosasovia“.

To odmietol prezident Spojených štátov Joe Biden. „Bol to úmyselný akt sabotáže. A teraz Rusi pumpujú dezinformácie a lži. Budeme pracovať s našimi spojencami, aby sme pochopili, čo sa presne stalo,“ povedal Biden a dodal: „Len nepočúvajte, čo hovorí Putin. To, čo hovorí, my vieme, nie je pravda."

Kam zmizla ruská ponorka? (VIDEO)
Americkí admiráli sa obávajú zmiznutia "Poseidona" z radaru. Ruská špeciálna ponorka BS-329 „Belgorod“ vyzbrojnená torpédom Poseidon zmizla z radaru Pentagonu. Satelity NATO zachytili "najimpozantnejšiu ponorku Ruska" v obrovskej Arktíde.... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik