Kam zmizla ruská ponorka? (VIDEO)
18 | 10 | 2022 I Milan Laca

Americkí admiráli sa obávajú zmiznutia "Poseidona" z radaru.

Ruská špeciálna ponorka BS-329 „Belgorod“ vyzbrojnená torpédom Poseidon zmizla z radaru Pentagonu. Satelity NATO zachytili "najimpozantnejšiu ponorku Ruska" v obrovskej Arktíde. Napriek vyhláseniu zverejnenému 5. októbra 2022 nedostatok spoľahlivých súradníc spôsobil obavy amerických generálov a admirálov, píše Free Press.

Hrozivá zbraň

Poseidon je ruský strategický odstrašujúci prostriedok. V roku 2015 Rubin Central Design Bureau of Marine Engineering spustil projekt Status-6, ktorého účelom bolo vytvoriť silnú rádioaktívnu lokalitu v pobrežnej zóne a vytvoriť zbraň, schopnú ničiť pobrežné zariadenia, pričom by bolo vylúčené ich ďalšie použitie.

POSEIDON “zbraň súdenoho dňa”, ktorá mení pomer síl

Mimoriadne rýchly

Najnovší hardvér Poseidonu mu umožňuje pohyb vysokou rýchlosťou a dopraviť nálož na vzdialenosti, ktoré boli predtým pre podvodné drony nemysliteľné. Mediálny priestor USA oplýval komentármi a odbornými názormi rôzneho stupňa hystérie, že Belgorod je vybavený zbraňami „konca sveta“ a „jadrovej apokalypsy“ a je dôkazom toho, že „Ruská federácia sa pripravuje na jadrový útok. " Vedenie Severoatlantickej aliancie varovalo všetky ponorky a hladinové vojnové lode na šírom mori, že rozviedky USA a NATO stratili kontrolu nad pohybom ponorky Belgorod. Odborníci považujú Poseidon za podvodnú verziu útočného systému Avangard. Hlavnou črtou Avangardu je schopnosť lietať nadzvukovou rýchlosťou na neobmedzené vzdialenosti. Túto schopnosť má vďaka jadrovémi pohonnému systému.

Nezničiteľný

Zdroje z ruského vojensko-priemyselného komplexu agentúre TASS povedali, že šance na odrazenie útoku  bezpilotnej ponorky Poseidon sa blížia k nule. Zmiznutie Poseidona preto vyvoláva u amerických admirálov veľké obavy, lebo nie je známe, aké ciele sleduje posádka ponorky.

Varovanie Dmitrija Medvedeva
Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev v pondelok varoval Izrael pred dodávkami zbraní na Ukrajinu, ktoré by vážne poškodilo vzťahy Moskvy s Jeruzalemom. TASR prevzala správu z agentúry AFP. "Zdá sa, že sa Izrael pripravuje na dodávky zbraní... Čítať ďalej
17 | 10 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik