Kandidát Hlasu hazarduje s hlasmi voličov
19 | 10 | 2022 I Gabriel Matta

V Žilinskom kraji atmosféra pred  voľbami hustne. Pondelková diskusia v RTVS odhalila slabiny nielen županky Eriky Jurinovej, ale aj nováčika vo voľbách , kandidáta Hlasu, Petra Slyšku.

Županka Jurinová nevedela ustáť kritiku svojich konkurentov v oblasti dopravy. Jej všeobecné frázy neponúkali dôveryhodnú odpoveď na katastrofálny stav ciest, ktoré má župa v správe a má na ne priamy dosah. Paradoxom je, že to bola práve Erika Jurinová, ktorá si postavila svoju kampaň na doprave a na zápchach , ktoré komplikujú život obyvateľom Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Dnes je dopravná situácia na Kysuciach v horšom stave ako pred piatimi rokmi. Na facebooku nájdete príbehy matiek, ktoré idú z roboty o tretej popoludní a domov dorazia o šiestej večer. Dôvodom je nekompetentná a neodborná príprava stavebných prác na tak vyťaženom  úseku ako je Žilina – Čadca.  Erika Jurinová nevie vysvetliť prečo cesta z Krasnian nebola rekonštruovaná formou obchádzky prípadne s pomocou dočasnej inštalácie vojenského mosta.

Rovnako ako svätý za dedinou sa tvári jej vicežupan Igor Janckulík, pričom práve on mal na starosti dopravu. Jeho alibistické reči o tom, že on sa na tom nespolupodieľal, že mu Jurinová nedala kompetencie, sú len dôkazom jeho slabosti a neschopnosti prevziať na svoje plecia zodpovednosť. Napokon v úrade ŽSK bačuje dodnes.

Spackaný tender, miliónové pokuty. V Žilinskej župe to vrie
Zakladateľka OĽaNO Erika Jurinová s veľkou pompou vyhrala pred piatimi rokmi komunálne voľby a stala sa prvou župankou vôbec. Svoju kampaň postavila na bombastických sľuboch ako vyrieši dopravu v Žiline a zatočí s nevýhodnou zmluvou dopravcu. Aká... Čítať ďalej
07 | 10 | 2022 | Gabriel Matta

Asi najväčším prekvapením diskusie bolo, keď  kandidát Hlas-SD Peter Slyško vyzval kandidátov na post predsedu ŽSK Igora Janckulíka (KDH) a Igora Chomu (Smer-SD) na spoločný postup vo voľbách. Zdôvodnenie? Vraj ak chcú kandidáti zmenu, nech sa vyberie ten najsilnejší a vyzve  Eriku Jurinovú na priamy súboj. Igor Janckulík však zmena nie je. Igor Janckulík je stále vicežupanom Eriky Jurinovej. Na to nezabúdajme. A ako  má  spoločný postup vyzerať v praxi? Vraj sa majú dohodnúť dvaja Igorovia.

Choma a Janckulík, kto sa v koho prospech vzdá. Merítko toho, kto je ten „najsilnejší“ už kandidát Slyško nekonkretizoval. Gesto Petra Slyšku nie je len naivné, v prvom rade je úplne politicky neprezieravé. Voliči Hlasu-SD sú bývalí voliči Smeru-SD, tí nikdy nebudú voliť kandidáta KDH. A naopak. Prečo by sa mal vzdávať Igor Choma, keď podľa októbrového prieskumu, ktorý máme k dispozícii dýcha Erike Jurinovej na chrbát práve on?  Igor Janckulík rovnako nemá dôvod na vzdávanie sa. Mesiace investuje do bilboardov po kraji, doslova by poprel sám seba, keby to urobil. Bola by to jeho politická samovražda. Preto sa treba pozrieť na nápad Petra Slyška z iného pohľadu.

Neskúsený nováčik Peter Slyško sa nechal vtiahnuť do veľkej hry. Podľa prieskumov ďaleko zaostáva a jeho stranícky šéf Peter Pellegrini si uvedomuje, že jeho nominácia nebola šťastná a že prehra pôjde na vrub Hlasu-SD, ktorý sa hrdí prednými priečkami v celoslovenských prieskumoch. Prehra Petra Slyška by mohla Petra Pellegriniho mrzieť o to viac, že s Petrom Slyškom má v kraji iné plány.

Kandidát Hlasu-SD vyzval na spoločný postup v krajských voľbách v ŽSK
Kandidát strany Hlas-SD na predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Peter Slyško vyzval kandidátov na predsedu ŽSK Igora Janckulíka (KDH) a Igora Chomu (Smer-SD) na spoločný postup v krajských voľbách. "Hlas-SD, KDH aj Smer-SD sú demokratické... Čítať ďalej
16 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ak chce mať Peter Pellegrini úspešného krajského predsedu a zároveň mať vplyv na rozvoj Žilinského samosprávneho kraja, mal by zvoliť sofistikovanejšiu cestu. Dať podporu kandidátovi, ktorého volič je ideologicky totožný s jeho voličom a týmto ukázať  veľkorysosť štátnika. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik