SaS sa nezúčastní voľby podpredsedu parlamentu
18 | 10 | 2022 I Ivan Mihale/tasr

Opozičná SaS sa nezúčastní voľby podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Hovorí o zákulisných hrách. TASR o tom informoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

"Nevieme si predstaviť zvoliť za podpredsedu parlamentu ani Petra Pčolinského (Sme rodina) a ani Tomáša Tarabu (nezaradený). Obidve mená sú pre nás neprijateľné," uviedla šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová. Ak jeden z nich získa nadpolovičnú väčšinu hlasov, bude to strana považovať za obchod koalície s extrémistami a Smerom-SD. SaS nenavrhla žiadneho vlastného kandidáta, predtým jej predstavitelia ako možnú nomináciu spomínali Martina Klusa (SaS).

V parlamente sú aktuálne voľné dve pozície podpredsedu snemovne. Jeden post sa uvoľnil po odchode Milana Laurenčíka (SaS), ktorý ako náhradník uvoľnil v pléne miesto ministrom zo SaS po ich odchode z vlády. Druhý post sa uvoľnil ešte minulý rok po tom, ako sa funkcie vzdal Juraj Šeliga (nezaradený).

Poslanci odmietli návrh uznesenia k OČTK z dielne Smeru-SD
Smer-SD neuspel s návrhom uznesenia k zneužívaniu inštitútov trestného práva na rozklad demokratického a právneho štátu. Plénum Národnej rady (NR) SR ho v utorok odmietlo. Za hlasovalo 61 poslancov zo 134 prítomných, proti bolo 71, jeden... Čítať ďalej
18 | 10 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik